пятница, 23 сентября 2016 г.

Минувшина. Рік 1963-ій

Транспорт
Зі збільшенням кількості транспорту зросла і кількість аварій – інформує 12 жовтня 1963 року зі сторінок „Променя Жовтня” громадський автоінспектор О.Денисенко. Протягом останніх 18 місяців у районі їх зафіксовано аж 152. У 74 випадках причиною ДТП стало керування  машинами водіями,
які перебували у стані алкогольного сп’яніння. За пиятику в 1962 році покарано 28 шоферів, у 1963-му – вже 46. На цьому попався навіть керівник автогосподарства з Корюківки І.Лошко. Поганий контроль за водіями спостерігався у Щорській автоколоні, Корюківському лісгоспі та колгоспі „Шлях Леніна” (Кучинівка). Нерідко шофери перевозять службовим транспортом спекулянтів, крадений пиломатеріал, сіно. Водій В.Бєльський наїхав на дитину, а В.Остренок збив причепом людину.
Міліція
З нагоди  професійного свята – Дня міліції – начальник Щорського райвідділу охорони громадського порядку назвав  кращих своїх підлеглих. Це – оперуповноважені І.Хіхлухо та Кириндась, дільничні М.Місяць, М.Демченко і Ф.Чичик. Фотографію В.Хіхлуха було розміщено на районній дошці пошани.
Культура
У 1963 році районна газета розповіла, як активно працює нещодавно побудований і введений в експлуатацію сільский будинок культури у Петрівці. Цей заклад звели коштом місцевого колгоспу. Там протягом кількох місяців встигли дати кілька концертів учасники художньої самодіяльності з райцентру і провести кущовий огляд гуртківців профспілок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий