пятница, 2 сентября 2016 г.

Перше півріччя вселяє оптимізм. Але що буде восени?

На розширеному засіданні колегії райдержадміністрації спільно з президією райради ґрунтовно обговорили соціально-економічний розвиток нашого краю в першому півріччі. Провідну доповідь з цього питання виголосив І-ий заступник голови РДА М.О.Іваницький.
Серед іншого він констатував збільшення обсягів виробництва промислової продукції (на 61,5%) – порівняно з аналогічним періодом минулого року. Наростили свої показники завод продтоварів – на 7%, «Техсервіс» - на 96,2%. З березня відновив роботу Новоборовицький спиртозавод. Цікавий момент – наші промисловці відправили на продаж за кордон 52,3% своєї продукції, що свідчить про явний експортоорієнтований напрямок розвитку економіки району. Хороші показники демонструє сільськогосподарська галузь, сільгосппідприємства виробили продукції на 6 млн 541,5 тис. грн (на 21% більше, ніж за аналогічний період торік).
Якщо вести мову про капітальні вкладення в бюджетну галузь, то тут пріоритетом є енергозберігаючі заходи. Котельні обладнуються сучасними твердопаливними котлами, що дозволяє значно економити кошти при закупівлі паливних ресурсів. Загалом район має освоїти 2 млн 200 тис. грн з фонду регіонального розвитку і державної субвенції на соціально-економічний розвиток.
У першому півріччі структурним підрозділом облавтодору проведений ямковий ремонт доріг між населеними пунктами району. Ділянка «Хрінівка-Сновськ» - на 474 тис. грн, «Ріпки-Городня-Сновськ-Корюківка – 234 тис. грн, «Сновськ-Єліне» - 96 тис. грн, «Хотуничі-Смяч» - 114 тис. грн, «Сновськ-Займище» - 98 тис. грн. Асфальтувалося шляхове покриття і в деяких населених пунктах нашого краю.
У районному центрі зайнятості станом на 1 липня 2016 р. перебували на обліку 448 безробітних. Отримують грошову допомогу з них – 368. У громадських роботах взяли участь 136 осіб, профнавчання пройшли 78 громадян.
У співдоповіді в.о. начальника фінуправління РДА Л.Г.Савченко важливою інформацією стало те, що доходну частину зведеного бюджету вдалося виконати у І півріччі на 102,4%, причому власні доходи перевищили заплановані на 5 млн 428,3 тис. грн (на 40,8%). Зросли надходження податку з доходів фізичних осіб (на 2 млн 791,4 тис. грн), рентної платні за спеціальне використання лісових ресурсів (на 410,9 тис. грн), акцизного збору за торгівлю пальним, тютюном, алкоголем (на 290,6 тис. грн), єдиного податку з підприємців (на 744,4 тис. грн), платні за землю (на 1 млн 92,5 тис. грн).
На галузь освіти в І півріччі спрямовано 22 млн 530,8 тис. грн (32,3% бюджету), соціальний захист населення – 29 млн 397,5 тис. грн (42,1%), медицину – 8 млн 228,8 тис. грн (11,8%). У структурі видатків 78,8% - заробітна платня, енергоносії – 11,5%. А трохи більше 9% спрямовується на все інше.
Надалі виступили заступник голови райдержадміністрації В.М.Карпенко і Рогізківський сільський голова Т.Г.Семенок. А начальник відділу освіти РДА Т.А.Булденко і начальник відділу культури Н.М.Добненко детально доповіли про стан справ у гуманітарній сфері. Про деякі практичні аспекти повсякденної роботи розповів керівник Петрівського будинку культури І.П.Сергєєв.
За розглянутими на засіданні колегії питаннями були ухвалені відповідні рішення.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий