пятница, 23 сентября 2016 г.

Забезпечення підручниками

За інформацією управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації в обласний центр централізовано доставлено майже 80 % від потреби підручників для 8-х класів. І вони продовжують надходити. Далі підручники розподіляються для райфонів та міст, звідки надходять безпосередньо у навчальні заклади.  У випадку, якщо у школі, де навчається ваша дитина, досі немає підручників для 8 класу, необхідно звернутися до місцевих управлінь чи відділів освіти.

У той же час недостатнім залишається забезпечення підручниками учнів 4-х та 7-х класів. Ця проблема постала з попереднього 2015/16 навчального року. Адже минулоріч підручники для згаданих класів друкувалися на засадах співфінансування — 50 % коштів з державного бюджету, інші 50 % мали додати з місцевих бюджетів.
На Чернігівщині для придбання підручників і посібників було розподілено обсяг освітньої субвенції між обласним бюджетом, бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами у сумі 1 625 900 гривень. Крім того, на придбання навчальної літератури органами виконавчої влади та місцевого самоврядування було виділено додатково кошти з місцевих бюджетів у сумі 1 395 813 гривень. У підсумку рівень забезпечення підручниками 4-х та 7-х класів залишається на рівні 80 %. Втім, доставка посібників продовжується.
До кінця вересня очікується забезпечити школярів 8-х класів на 100%, після цього по мірі видруку будуть доставлятися підручники для 4-х та 7-х класів.
У тому разі, якщо дитина навчається не у 4, 7 або 8 класах, усі підручники повинні бути в школі, адже за ними навчалися у попередні роки.
 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Комментариев нет:

Отправить комментарий