понедельник, 12 сентября 2016 г.

Кузня спортивної майстерності

«Для нашої дитячо-юнацької спортивної школи минулий навчальний рік виявився вельми вдалим. Вихованці відділень футболу, легкої атлетики, настільного тенісу та гімнастики продемонстрували доволі високий рівень майстерності й досягли хороших результатів на змаганнях», - вважає директор ДЮСШ Євген МУДРИЦЬКИЙ.


– Передовсім треба сказати, що ДЮСШ – це позашкільний навчальний заклад спортивного профілю. У нас культивуються чотири види спорту: футбол, настільний теніс, легка атлетика і гімнастика. Процес підготовки юних спортсменів здійснюється під наставництвом 11 тренерів-викладачів. У 2015-2016 навчальному році у спорт школі займалися 305 учнів у 26 групах. Торік вдалося підготувати 121 володаря ІІ і ІІІ розрядів.
Вихованці ДЮСШ протягом зазначеного періоду взяли участь у 75 спортивно-масових заходах різного рівня – від місцевого до міжнародного. Причому нерідко діти їздили змагатися коштом батьків, адже наявного бюджетного фінансування не вистачає на повне транспортне забезпечення процесу. Головними змаганнями для нас цьогоріч стали VI спортивні ігри школярів Чернігівщини. (Як жартома кажуть тренери – це ніби маленькі Олімпійські ігри, бо проводяться раз на чотири роки). У заліку з різних видів спорту представники Сновського району досягли таких результатів: настільний теніс – ІV місце, легка атлетика – Х, футбол – ІІ місце у північній групі, колеги з ДЮСШ «Колос» відзначилися у вільній боротьбі – І місце. А команди нашого краю у таких розділах змагальної програми як «Козацький гарт» і «Старти надій» посіли треті місця. Тож у підсумку, набравши2067 очок, збірна нашого краю фактично здобула п’яте місце з 26 команд, поступившись лише конкурентам з Чернігова, Ніжина, Бахмацького та Менського районів. Найближчими нашими умовними переслідувачами були спортсмени з Прилук (2036 очок). У сусідів з Корюківщини – 899 очок, з Городнянщини – 720.
Великі надії покладаються на здібну і перспективну молодь, яка зараз радує нас своїми успіхами на спортивних аренах. Великої подяки заслуговують активісти батьківського комітету (зокрема – С.Виблов), тренери-ентузіасти, які є справжніми любителями спорту і професійними наставниками для учнів. Окрім робочого часу вони часто витрачають і особистий час для організації та участі в змаганнях. Саме зусиллями Р.Грицюка та О.Кухаренка останнім часом отримав новий поштовх розвиток дитячого футболу, відбулися виїзди команд ДЮСШ на змагання до Естонії та Німеччини. Усе це дає підстави вірити, що місцева спортшкола й надалі лишатиметься кузнею спортивної майстерності для підростаючого покоління.

Комментариев нет:

Отправить комментарий