пятница, 9 сентября 2016 г.

Хто харчуватиметься безкоштовно?

Минулого навчального року безкоштовним харчуванням у навчальних закладах району були охоплені 827 учнів 1-4 класів. (Це 99%. Лише у Нових Млинах малюків годували бутербродами з чаєм, бо там не було шкільної їдальні). Батьки дітей надавали допомогу, постачаючи до загального столу овочі та деякі інші продукти. Також щоденно (але за гроші) харчувалися 945 учнів 5-11 класів (78,6%).

Але цьогоріч ситуація із харчуванням зазнала змін. Згідно з новими правилами, ініційованими свого часу в столиці, гроші, які надходять до нашого району в рамках субвенції з державного бюджету на освітню галузь, можна витрачати лише для безкоштовного харчування сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, інвалідів тощо. Всі інші учні 1-4 класів за сніданки мають платити. (Точніше кажучи – платитимуть їхні батьки).
За коментарем «Промінь» звернувся до начальника відділу освіти РДА Т.А.Булденко. Вона розповіла, що дійсно – через зміну в правилах фінансування галузі кількість школярів, які харчуватимуться за кошт державного бюджету, суттєво зменшилася. Але законодавство дозволяє виділяти гроші на цю статтю видатків і з місцевих бюджетів. «Тому я вже звернулася до міської та сільських рад з пропозицією передбачити в їхніх скарбницях певні суми коштів на дитяче харчування, - сказала Тетяна Андріївна. – І, слід зазначити, деякі сільради вже повідомили про намір позитивно вирішити це питання. У районних закладах освіти навчається 206 учнів І класів, 214 – ІІ, 185 – ІІІ і 231 – ІV (загалом – 856). Ми плануємо організувати сніданки для учнів з розрахунку 5 гривень на день. Хотілося б, щоб до цієї справи активніше долучалися міськрада, бо більше половини школярів нашого краю – зі Сновська. Також хочу нагадати – райрада раніше вже ухвалила спеціальну програму, згідно з якою діти учасників антитерористичної операції харчуються в школах безкоштовно».

Комментариев нет:

Отправить комментарий