пятница, 23 сентября 2016 г.

Про програми і майбутнє

16 вересня відбулася VIII сесія райради VII скликання. Разом з 16 присутніми депутатами провів її очільник самоврядної гілки Сновщини Павло Мірошниченко.
Участь у цьому зібранні взяв голова райдержадміністрації Валерій Радібеда. Ніяких особливостей, на перший погляд, ця сесія не мала, оскільки все проходило за регламентом. Перед цим злагоджено попрацювали депутатські комісії, де більше 25 питань порядку денного були достатньо добре опрацьовані й проаналізовані. Хіба що трохи різало очі запаковане і зав`язане святковим бантом дерев`яне коритце, адресоване імениннику – першому заступнику голови РДА Миколі Іваницькому. До речі, не порожнє, а наповнене сканованими кольоровими доларовими і єврокупюрами. Шкода тільки, що Микола Олександрович цього жесту деяких сільских голів району не побачив, і не оцінив, бо на сесії не був. Віриться, що після рахунку «1:1» порозуміння між ними настане і… усі все одне одному вибачать.






Про виконання районного бюджету за І півріччя 2016 року, внесення змін до рішення райради від 25 грудня 2015 р. «Про районний бюджет на 2016 рік» звітувала в.о. начальника фінансового управління Ліна Савченко, про стан законності і боротьбу зі злочинністю доповідав заступник керівника районної поліції Олег Салата, програму «Молодь Сновщини» презентувала очільниця відповідного відділу Наталія Авдєєнко, про стан виколнання ще однієї програми - «Опорний заклад на 2012-2016 роки - » мову вела начальник відділу освіти РДА Тетяна Булденко.
Наступними були питання комунальної власності, серед яких найрезонансніше – про припинення діяльності державного закладу «Лінійна лікарня станції Щорс Південно-Західної залізниці» шляхом приєднання до комунальної установи «Щорський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Щорської районної ради Чернігвської області». Словом, залізничної лікарні відтепер не буде, а замість неї послуги надаватимуть у ЦРЛ, де також незабаром стануться кардинальні зміни. Найплачевніша доля у цій ситуації у молодших медсестер, а медсестер і лікарів мають працевлаштувати. Принаймні Всеволод Тарасюк це заявив привселюдно і офіційно. Далі сесія розглянула інші питання, прийнявши відповідні рішення. Завершилася робота виконанням державного Гімну.
Олена Компанець, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий