понедельник, 19 сентября 2016 г.

Благоустрій і безпека

Зусилля міської ради покращити благоустрій міста помітні. Протягом нинішнього літа значна частина доріг з твердим покриттям була відремонтована, грунтові дороги – підсипані. Огороджені кладовища (до речі, нещодавно і єврейське), повипилювані деякі аварійні дерева тощо. Нині тривають роботи зі встановлення дорожних знаків. Коментар «Променю» з цього приводу надав заступник міського голови Сергій СИЛЕНОК.
«Із 107 виготовлених знаків встановлено вже десь відсотків 70. Причому 43 з них були замовлені за рішенням суду (нагадаємо, що на початку 2015 року директори навчальних закладів тоді ще Щорса звернулися до суду з вимогою, щоб міськрада попереднього скликання встановила знаки типу «Пішохідний перехід», «Діти». Кошти на це знайшли тільки тепер). У планах – замовити ще як мінімум 11 штук. До речі, вартість одного знака зі встановленням  - близько1000 грн!
У Сновську з`явилося і 11 «лежачих поліцейських». Корюківський райавтодор обладнав їх на наше замовлення поблизу пішохідних переходів. (За стандартом вони мають ширину 60 см і висоту – 8-12 см). Але вже від деяких любителів швидкої їзди ми почули нарікання, мовляв, навіщо вони, адже тепер їхнє авто зайвий раз підстрибує».
Дійсно, можливо трохи й незручно, але безпечно. А як інакше дисциплінувати наших земляків і примусити зменшувати швидкість, яким законі не писані і знаки не для них встановлені?
- При в`їзді в Сновськ з боку Гвоздиківки змінилися місцями  головна і другорядна вулиці…
- Ми зробили це на прохання мешканців Сновська. Тепер, відповідно до встановлених дорожніх знаків, головною є вулиця Архітектурна. А в кінці вулиці Незалежності потрібно бути уважним і поступатися транспорту. Взагалі так логічніше.
- Чи будете міняти таблички з назвами перейменованих вулиць?
- Так, звичайно. Вже замовлено їх трохи більше 200 і незабаром розпочнемо оновлення.
- А коли буде замінено напис «Щорс» на постаменті при вїзді в місто з боку Великого Щимеля?
- Ми попередньо домовлялися з одним підприємцем. Він назвав суму як мінімум 20 тисяч гривень за роботу і матеріал. Тож у цьому році хіба що напис просто демонтуємо, а виготовляти і встановлювати будемо його колись згодом. Просто на все не вистачає коштів.
Тему безпеки в місті продовжив заступник міського голови Микола ЯКИМЕНКО, який через газету попрохав нагадати мешканцям міста про правила утримання домішніх тварин: не можна без нагляду випускати на вулиці кіз, курей, корів, собак. Тим паче, що останніми роками ще й погіршилася епізоотична ситуація зі сказу. Якщо ж колись, наприклад, відловлювали бродячих чотирилапих і присипляли їх, то нині за законом про захсит тварин від жорстокого поводження цього робити не можна. Потрібно обладнати місце для утримання таких собак й відповідно, годувати їх там. На це також потрібні кошти. «Тож краще не створювати проблему самим, виганяючи з двору тварин, вщоб потім її вирішувати», - підсумував Микола Іванович.
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий