пятница, 23 сентября 2016 г.

Талант поїхав до сусідів

Нашому земляку, молодому музиканту Віктору Шумському (живе у Тур`ї), вже рік гаряче аплодують корюківські жителі, бо виступає так, що слухали б і слухали…
Саме у тамтешньому районному Будинку культури хлопець працює на 0,5 ставки на посаді керівника ансамблю народних інструментів та на 0,25 ставки, як акомпаніатор.
Він випускник Чернігівського музичного училища та Харківської державної академії культури, людина обдарована, щира і приязна. Принаймні, Людмила Мартинова, його керівниця, вважає Віктора справжньою знахідкою. Переймається можливістю у майбутньому знайти варіант надання помешкання і, цілком серйозно, розглядає варіант знайти корюківську наречену, одружити і залишити в Корюківці. Почувши таке, подумалося: чому такі талановиті спеціалісти, такі хлопці мають кудись від`їжджати, невже в районі завзяттю, молодості, професіоналізму ніде місця не знайшлося? До речі, двадцятирічний, Віктор чотири дні на тиждень «Ладою»  їздить у Корюківку, витрачаючи на дорогий бензин купу грошей зі своєї малої зарплати. Це той випадок, коли мистецтво вимагає жертовності, коли жертовність усвідомлена, добровільна і пристрасна.
Гордимося вами, Вікторе. І в знак солідарності з журналістами «Маяка» заочно скандуємо: «Браво!»
Олена КОМПАНЕЦЬ
На фото: з баяном «Україна» В.Шумський на «ти».

Комментариев нет:

Отправить комментарий