понедельник, 5 сентября 2016 г.

Із музикою й любов`ю у серці

На Спаса у Заріччі святкували День села. Організатором дійства була сільська рада на чолі з головою Наталією Йосипівною Дворник, до речі, працівником культури за фахом.




Людей назбиралося багато: прийшли і поважного віку, і молодь, і маленькі дітки. Грали музику і співали сусідські соловейки – колектив художньої самодіяльності Петрівського будинку культури. Репертуар підбирали для різних смаків, різних вікових груп, різножанровий. Виступили прекрасно, отримали за це цілий шквал емоцій. Не стримували сліз радості найстарша жителька громади Єфросинія Головаченко (їй виповнилося 95!), чотири матері-героїні (виховали по п`ять і більше діточок), колишній очільник села Михайло Тичина, ветерани праці, котрі нині на заслуженому відпочинку, іменинники-ювіляри (троє), переможці конкурсу на кращу садибу. Виявилося, що господарів рівних, Григорію Приходьку і Олександру Литвиненку, треба ще пошукати. У 2015 році у Заріччі народилось 4 діточок. Їхнім родинам на цьому святі також вручили сувенірчики. І взагалі, подарунків було багато, різних, красивих. Приміром, їх вручили і двом першокласникам, трьом випускникам. Буде в селі молода зміна – бути також селу! Воно ж дійсно особливе, привабливе. Обабіч траси нині буяють соняшники, немов краплиночки сонця, немов саме тепле літечко.
За словами завідуючої місцевим клубом Юлії Савости (на її рахунку сценарій дійства) сільчани просили і наступного року організувати щось подібне. Заодно переказували добрі побажання спонсорам Володимиру Жолобецькому, Миколі Коробку й Олексію Терещенку – за підставлені плечі, розуміня соціальних питань життєдіяльності населеного пункту, за все хороше і чисте.
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий