пятница, 23 сентября 2016 г.

Сила юності

Нещодавно у Чернігові на базі одного із фітнес-клубів відбулися змагання з класичного паверліфтингу. Їхніми учасниками стала майже сотня спортсменів, поміж яких були і троє хлопців зі Сновська.

Дмитро Сентябрьов (18 років), Богдан Савоста (17 років) і Дмитро Савоста (19 років) займаються паверліфтингом уже 10 місяців. Місцем для тренування їм служить звичайний зал зі штангами і гантелями. Саме там вони міцніють на силі й готуються до боротьби за перші спортивні трофеї. Про те, що в обласному центрі проводитимуться відкриті змагання на Кубок з паверліфтингу, юнаки дізналися з Інтернет-повідомлень. Оформили заявку на участь і власним коштом вирушили до Чернігова. У віковій групі своїх ровесників їм випала нагода продемонструвати свої можливості у присіданні зі штангою, становій тязі (підйомі) штанги і жимі штанги лежачи.
Дмитро Сентябрьов (його вага 59,4 кг) присів зі штангою 130 кг, підняв з пілоги штангу 120 кг і здійснив жим штанги 92,5 кг. Як результат – здобув перші місця у паверліфтингу (комплексний залік) і жимі. Богдан Савоста (51,9 кг) присів з вагою 110 кг, підняв – 80 кг, вижав – 60 кг. У нього – І місце в жимі і ІІ – в паверліфтингу. Дмитро Савоста (74 кг) – присів з 120 кілограмами, підняв теж 120, «вижав» 75. І став першим у паверліфтингу.
Наші юні земляки цілком задоволені своїм дебютом на змаганнях. Головне, кажуть, щоб люди більше знали про існування такого виду спорту, як паверліфтинг.
Паверліфтинг  (англ. powerlifting: power — сила, і lift — підіймати) — силовий вид спорту, у якому підіймають штангу. Паверліфтинґ також називають силовим триборством. Пов’язано це з тим, що як змагальні дисципліни в нього входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві, і тяга штанги — які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена.

Комментариев нет:

Отправить комментарий