понедельник, 19 сентября 2016 г.

Квіти Галини Дрозд особливої й величезної вроди. Вони, як люди…

Про снов`янку Галину Дрозд ми писали й раніше. І ось нова зустріч з цією непересічною жінкою, серце якої повсякчас озивається на красу і любов.


Галина Миколаївна продовжує вирощувати на невеличкому клаптику присадибної ділянки велику кількість квітів, сіючи разом з ними зерна невмирущого добра, даруючи землякам море позитивних емоцій.
Можна тільки дивуватися, як практично без жодного досвіду вона, колишня працівниця ЩЕМЗу, опанувала усю хитромудру науку розведення й догляду за трояндами, гладіолусами, ліліями, хризантемами. Виявляється, що у них, як і у людей, різні звички, вимоги, уподобання, навіть дивацтва. Галина Миколаївна стверджує: коли квітами милуєшся, вдихаєш їх аромат, розмовляєш з ними, вони передають частину своєї життєвої сили.
До речі, кожному знаку Зодіака відповідає своя квітка. Приміром, Овну – червона троянда, гладіолуси, фіалки, волошки; Тільцю – рожеві троянди, бузок, конвалія; Близнюкам – маргаритки, маки, жасмин; Ракам – білі квіти, лілії; Левам – масивні троянди, хризантеми, півонії; Дівам – айстри, голубі фіалки; Терезам – рожеві троянди, фіалки; Скорпіонам – гвоздики, півонії, хризантеми; Стрільцям – червоні гвоздики, нарциси; Козерогам – білі гвоздики, маргаритки, тюльпани; Водоліям – білий бузок, орхідеї, нарциси; Рибам – лілії, лотоси, мімози.
А про свою улюбленицю, червону троянду, пані Галина навіть легенду розповіла: «Колись Афродіта, богиня любові палахкотіла пристрастю до красеня Адоніса. Вона була з ним до останнього дня, до тієї трагічної хвилини, коли під час полювання пазурі пораненого звіра не вп`ялися в тіло коханого. Афродіта не могла залишити без сліду і пам`яті свої найсвятіші почуття. І виросла на могилі Адоніса квітка небаченої краси, ніжна, пристрасна, досконала. Назва її звучить прекрасно: Троянда!» Символом надії, мрій, моралі, мінливих бажань і каяття, цнотливості і блаженства називали троянду і відомі поети й прозаїки, стверджуючи: «Краса її чарує та змінює долю, до меж насолоди, до крайності болю…»
До речі, своєю появою троянди випередили людей приблизно на 34 мільйони років. Знайдено викопні останки й скам`янілості троянд, що вказують на вік близько 50 мільйонів років. Культурній троянді приблизно 5000 років, зараз відомо 300 видів троянд, близько 30000 сортів.
І така деталь: за індійськими міфами найкрасивіша з усіх жінок – Лакшмі – народилася з пуп`янка троянди. Господар Всесвіту, побачивши її, розбудив поцілунком і взяв за дружину. Лакшмі стала богинею краси, а троянда, що її вкривала – символом божественної таємниці й з тих пір вважається у всіх східних народів священою.
Радіє буянню цих квітів Галина Дрозд. Вивчила їх від «а» до «я» і дійшла висновку: як бутон трояндовий спочатку сили набирається, потім розцвітає, а наприкінці обсипається, так і людина змолоду міцніє, в зрілості – повноцінно трудиться, а в старості, немов квітка, поступово в`яне.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий