пятница, 9 сентября 2016 г.

Благодійний фонд «Майбутнє Чернігівщини» оголошує конкурс на отримання гранту

Наглядова рада благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» оголошує конкурс грантових проектів для жителів Сновщини. Мета конкурсу — сприяти посиленню економічного, соціального і культурного розвитку регіону.
Пропозиції та проекти приймаються
з 12 по 29 вересня 2016 року.
Першим етапом участі в проекті було проведення громадського освітнього форуму з написання грантових пропозицій – «Майбутнє Сновщини», який проходив у райцентрі 27 серпня за
сприяння благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини». Проводили захід кращі українські експерти у сфері написання грантових пропозицій і отримання грантів Лілія Атнажева і Віталій Загайний. Їх завданням було навчити жителів Сновщини, які вболівають за своє майбутнє, писати грантові заявки і залучати фінанси донорських організацій.
«Освітній проект, який організовує благодійний фонд «Майбутнє Чернігівщини»  – це інвестиція в майбутнє: вчора наші експерти вчили писати грантові пропозиції, сьогодні – громадські активісти вже можуть самостійно вирішувати проблеми своїх громад. Нас, як організаторів, це радує, саме тому,  щоб підтримати починання  громадських активістів, благодійний фонд започатковує  конкурс на кращий проект. Усі райони області, в  тому числі і Сновський,  можуть брати у ньому участь і надсилати на розгляд конкурсної комісії свої проекти, які вони презентували під час форуму, або нові. Кращі ідеї ми профінансуємо», - зазначив голова наглядової ради благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини», депутат обласної ради  Ігор Базалінський.
Внесок благодійного фонду у грантову заявку, яка буде оголошена переможцем,  складає 10000 гривень. Проекти, які корюківчани будуть надсилати на конкурс, має підтримати громада, тобто  до проектної заявки необхідно зібрати 15 підписів односельчан. Переможців обиратиме комісія, яка складатиметься з представників громади.  Також до неї ввійде міський голова і представники благодійного фонду.
 «Переможці отримають гроші і можуть починати реалізовувати свої проекти. Звісно, під час відбору благодійний фонд теж матиме право голосу, проте на результати ми впливати не будемо. Брати участь у конкурсі можуть жителі Сновщини, які досягли 16-річного віку: це громадські активісти, ініціативні мешканці, які планують розпочати підприємницьку діяльність, фахівці у тій чи іншій галузі, і просто активні жителі району, які переживають за долю свого краю», - розповідає Андрій Прокопенко, член наглядової ради  благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини», депутат обласної ради.
 «Підготовка проекту – це дуже серйозна і відповідальна робота. За статистикою, лише одна грантова заявка з десяти отримує перемогу. Але усім, хто хоче спробувати себе у цій нелегкій справі, я раджу не опускати руки. Ми, експерти, теж постійно пишемо проекти, виграємо і програємо. Грант – це подарунок. Щоб отримати подарунок, треба сподобатися. Якщо сподобаєтеся, то вам його дадуть», - ділиться порадами експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай.
За умовами конкурсу грантодавці оберуть кілька проектів. Орієнтовна вартість внеску благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» в один запропонований проект не має перевищувати 10 000 грн.
Хто може бути заявником?
Взяти учать у грантовому конкурсі можуть:
• жителі Сновського району, які досягли 16-го віку і отримали паспорт громадянина України;
•  ініціативні мешканці, які планують розпочати підприємницьку діяльність;
• фахівці, які мають потенціал стати майбутніми лідерами, управлінцями, всі ті, хто формує суспільну думку – активні мешканці, громадські активісти, люди яким небайдуже  майбутнє регіону.
З чого почати? Хто може брати участь?
Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку в паперовому та/або електронному вигляді. Зробити ще можна за адресою: м. Сновськ, вул. Незалежності 5, офіс 3, з подальшим підтвердженням у паперовому вигляді. Телефони для довідок:  094-841-20-19; 612-019; (4654) 21163. Кожний громадянин може подати не більше ніж одну пропозицію або проект, реалізація якого відбуватиметься за рахунок коштів благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини». Із заповненими бланками пропозицій та проектів, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» у Сновському районі за винятком сторінок, які містять персональні дані авторів проекту і на розповсюдження яких останні не дали своєї згоди, можна ознайомитись на сайті: future.cn.ua. Внесення змін щодо суті проекту можливе лише за згодою авторів пропозиції (проекту) або в результаті додаткових консультацій з громадськістю. Потім автор пропозиції публічно презентує свій проект, з метою детального аналізу представлених пропозицій. Зробити необхідні правки можна не пізніше ніж за 3 календарних дні до початку голосування. Автор пропозиції (проекту) може у будь-який момент зняти свою пропозицію (проект) з розгляду.
 Встановлення підсумків голосування
Встановлення підсумків голосування передбачає підрахунок голосів, відданих за кожну окрему, виставлену на голосування пропозицію. Рекомендованими до реалізації вважатимуться ті пропозиції (проекти), які набрали найбільшу кількість голосів, виносяться на розгляд Конкурсної комісії у Сновському  районі.
 Пропозиції, які будуть затвердженні рішенням Конкурсної комісії, отримують фінансування за рахунок коштів благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини».
Чи планується проведення ще таких конкурсів у майбутньому?
За словами ініціаторів грантового конкурсу – благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини», після голосування, яке триватиме з 30 вересня і по 9 жовтня включно, переможці мають приступити до виконання обов’язків конкурсу, тобто мають починати реалізацію проектів.
Подібні конкурси  будуть проведені і в інших районах області та матимуть циклічний характер, тобто повторюватимуться щорічно. Процес реалізації грантового конкурсу підлягає моніторингу та щорічному оцінюванню, результати якого можуть використовуватися для впровадження змін з метою вдосконалення процесу реалізації грантового конкурсу.
Прес-служба
і        благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини»

Комментариев нет:

Отправить комментарий