понедельник, 12 сентября 2016 г.

СПОРТ

У другу неділю вересня в Україні відзначають день фізичної культури і спорту. Напередодні цього свята ми вирішили поспілкуватися з однокласницями-спортсменками з міської школи №2 – Катериною Борсук та Валерією Хоминською, вихованками ДЮСШ.


«Я займаюся спортом з 7 років – тенісом та легкою атлетикою. Раніше їздила ще й на картингах. За останній рік нагороджена дипломами та медалями в обласних змаганнях за зайняті І і ІІ місця», - говорить Катерина.
«А я займаюся тенісом з 8 років. В одинадцятирічному віці обрала ще й легку атлетику – штовхання ядра і метання диска, - розповідає Валерія. – У минулому навчальному році виборола І місце на обласних змаганнях у Мені та треті місця в Чернігові й Броварах. Мене запрошують вступати до  вищого училища фізичної культури в Броварах, але поки що я не вирішила».
Тренери у дівчат – Тетяна Сарапіна і Ольга Карпенко. Заняття будь-яким спортом дисциплінують і виховують. Поки їхні однолітки сидять в соцмераж в Інтернеті чи гуляють вулицями, дівчата мають іти на тренування. Не в кожного вистачає на це сили волі.
– Ми готові частіше брати участь у змаганнях, але справа у фінансах, - в один голос говорять юні спортсменки. - Весь час потрібно шукати спонсорів або ж їздити на чемпіонати й турніри за власний кошт. Якщо ж захід проводять за межами області – це дуже дорого для нас. Але ж змагання з однолітками з різних місць – це цікаво і стимулює займатися спортом.
Дівчата навчаються в 9-му класі. Говорять, що, мабуть, будуть отримувати повну середню освіту, а далі вступатимуть до вишів. Кажуть, що спорт не покинуть, але чи займатимуться ним професіонально і чи стануть тренерами – покаже час.
Будемо сподіватися, що держава приділятиме фізичній культурі і спорту належну увагу і достатньо фінансуватиме спортивні заклади. І тоді наші спортсмени отримуватимуть ще більше перемог і показуватимуть гарні результати не лише на місцевих рівнях, а й на міжнародних.
До речі, за словами завуча ДЮСШ Віталія Івлєва, триває запис хлопчиків та дівчаток віком від 10 років на відділення легкої атлетики нашої дитячо-юнацької спортивної школи. Тож приводьте своїх дітей – нехай вони зростають загартованими, готовими долати труднощі й здобувати перемоги.
Лариса МАРТИНЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий