понедельник, 1 июля 2013 г.

Про важливі аспекти життя району йшлося на останній колегії в РДА

Вона розпочалася з обговорення питання про стан фінансово-бюджетної дисципліни в районі. Питання з розряду актуальних, бо тут мають місце непоодинокі порушення. Скажімо, надання земельних ділянок в оренду без відповідних договорів, плутанина з обліком робочого часу лікарів, що працюють за сумісництвом у залізничній лікарні тощо.


У процесі обговорення йшлося, зокрема, і про забезпечення надходжень єдиного внеску (як зазначила начальник ПФУ в Щорському районі Марія Шидловська, на даний момент доводиться констатувати заборгованість по єдиному внеску, мають місце випадки, коли у приватних підприємців працюють незареєстровані робітники і т. ін.).
Головною думкою виступу заступника голови РДА Володимира Карпенка була думка про право громадян брати участь в управлінні державою (йшлося про роботу громадської ради при райдержадміністрації, яку очолює Володимир Смоляк). Члени ради звітують про свою роботу на сайті РДА у рубриці «Громадська рада». Серед зробленого, зокрема, - навчання, проведені в Кучинівській, Великощимельській, Рогізківській сільрадах, спрямовані на підвищення громадської активності населення: серед іншого, мова йшла по правила створення проектів, націлених на поліпшення стану справ у населених пунктах.
Начальник управління соціального захисту населення Щорської РДА Ольга Запорожець поінформувала про надання соціальних допомог, пільг та субсидій жителям району.

Комментариев нет:

Отправить комментарий