четверг, 25 июля 2013 г.

Яскравий приклад духовного відродження

«Своє духовне сходження можна розпочати з цеглинок, вкладених у стіни храму. Допомогти піднятися храму до неба повинні усі ми, бо в усі часи церкви будувалися усією громадою. Ця велика і свята справа по силах кожному, незважаючи на матеріальне становище».
Народний депутат України Ігор Рибаков

Уже не перший рік Ігор Рибаков допомагає церквам, підтримує церковні громади, турбується про прихожан. За його допомоги й ініціативи відремонтовано десятки храмів, встановлено нові куполи та іконостаси, придбано нове церковне начиння. Народний депутат переконаний, що саме церква є стимулом розвитку духовності, добра і милосердя. Але в багатьох селах Сіверщини немає церков. Ігор Рибаков має намір виправити цей недолік та простелити дорогу до храму для кожного жителя. За його кошти у селі Бутівка Сосницького району вже побудована і освячена нова церква Різдва Пресвятої Богородиці.
Незабаром з’являться храми і у Тихоновичах Щорського району та Білошицькій Слободі Корюківського. Про мрії мати власний осередок духовності і віри йшлося під час зустрічей представників громад з Ігорем Рибаковим. Як людина віруюча, він з розумінням поставився до бажань віруючих, оскільки вважає, що люди заслуговують мати власне місце для молитви. Тому і прийняв рішення про фінансування будівництва церков.
Чин освячення Хреста, закладання каменю та місця, де будуть споруджені храми, відправив архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський Амвросій. Така подія є визначною для усіх православних і увійде в історію не тільки Тихоновичів та Білошицької Слободи, а й сусідніх сіл, жителі яких теж молитимуться у цих храмах.
«Там, де будується храм, там воцерковляються люди, — сказав владика Амвросій. — Церква служить відродженням духовності, а молитва — запорукою справедливого і правдивого життя з вірою та любов’ю до Бога і ближнього. Якщо відродиться духовність — відродиться і держава. Ігор Рибаков не випадково будує храми. Він добре усвідомлює, що там, де є церква, люди стають добрішими і милосерднішими один до одного. А цього нам сьогодні саме і бракує. Рибаков завжди виконує свої обіцянки. Це якості порядної і чесної людини. Ми усі маємо цьому навчитися. Він багато допомагає церквам. На його рахунку чимало добрих справ для людей. Зараз займається впорядкуванням доріг. Дай Бог, щоб таких депутатів було побільше. Він є прикладом того, яким має бути народний обранець і як він повинен працювати. Господь сказав: як я робив, так і ви робіть. Ігор Рибаков ці слова добре знає і втілює їх у життя. Поступає згідно з Божими заповідями».
Владика побажав Ігорю Рибакову здоров’я і багато років життя. «Нехай своїм добром він запалює наші душі. Бо тільки добро ми зможемо взяти з собою у вічність», — наголосив архієпископ і закликав усіх православних долучитися до будівництва церков, оскільки це є нашим кроком до Бога.
Ігор Рибаков працює у парламенті так, як його уповноважили виборці. Ніколи не забуває людей, які йому довіряють. Адже довіра — це багатство, яке дуже важко придбати, але легко втратити. Він добре усвідомлює, що для кожної віруючої людини, храм — святе місце. У храмі ми спілкуємося, говоримо з Богом. Тоді світ оживає, і ми починаємо бачити красу Божу в людині і навколо себе
На освячення зібралися сотні людей. Приємно, що прийшло чимало дітей та молоді. У всіх очі сяяли надією та добром і випромінювали радість від того, що тепер і у них буде осередок духовності, і не треба буде за десятки кілометрів добиратися до найближчого храму. Подвижницька робота Ігоря Рибакова у духовній сфері — яскравий приклад можливостей, відповідальності і чесного служіння депутата своєму народу.
Володимир Сірий,
Білошицько-Слобідський сільський голова, Корюківський район:
- Нам потрібно відроджувати духовність, християнські звичаї і традиції, вчити та дотримуватися Божих заповідей. У цьому нам допомагає церква. Тому рішення Ігоря Рибакова про будівництво храмів — дуже потрібна справа. Він назавжди залишиться в історії села на багато поколінь. Після виборів пройшло не так багато часу, але вже за такий невеликий період він зробив для нас багато добрих справ. Я працюю майже 30 років, і Ігор Олександрович перший народний обранець, якому люди починають вірити.
Олександр Ферченко,
житель с. Рибинськ
Корюківського району:
- Селу дуже потрібна церква. Особливо важливо це для молоді. Наша громада задоволена рішенням нашого депутата про будівництво храму у селі, де можна помолитися, поспілкуватися один з одним і стати ближче до Бога. Про це давно мріяли. Ігор Рибаков виконає свою обіцянку, він ніколи нас не підводив.
Валентин Ященко,
жителька с. Тихоновичі Щорського району:
- Ігор Рибаков задав хороший почин, що профінансував нам будівництво церкви. Ми давно хотіли її мати, але у громади грошей на це немає. Наш депутат — людина віруюча і своїм вчинком зробив благу справу для людей. Велике йому за це спасибі.
Роман Циганок,
Софіївський сільський голова,
Щорський район:
- Я представляю громаду сусіднього з Тихоновичами села. Тепер наші люди будуть сюди їздити, а не за десятки кілометрів. Добре, що Рибаков пішов нам назустріч у такій важливій духовній справі. Впевнений, що скоро ми будемо ходити всі до власної церкви і приємно, що наш депутат виконує свої обіцянки.



Комментариев нет:

Отправить комментарий