воскресенье, 7 июля 2013 г.

Колектив, де здоровий мікроклімат

З 1 березня колектив щорських податківців (вони працюють у складі Корюківської об’єднаної Державної податкової інспекції) - без керівника: «старий» звільнився, «нового» не призначили. Але результати роботи не гірші, ніж торік, а по деяких показниках навіть кращі. Скажімо, протягом перших 6 місяців до Державного бюджету надійшло 3 млн. 428 тис. грн. – на 437 тис. більше, ніж за відповідний період 2012-го. На 108,8 процента виконано піврічний план надходжень податків до місцевого бюджету.



Усе це зайвий раз доводить вірність відомого вислову: усе вирішують кадри – професійні, сумлінні, порядні. Мова в першу чергу – про керівників структурних підрозділів: начальника відділу податкового контролю (він – колективно визнаний лідер) Павла Савіна, завідуючих секторами оподаткування юридичних та фізичних осіб - Ірину Гришину та Ірину Мундурс. Вони – в свою чергу – дякують колективу за хорошу роботу і підтримання здорового мікроклімату. За таких обставин не страшні ні навантаження, ні реорганізації.
Остання, до речі, ще зовсім свіжа. Її було здійснено шляхом приєднання податківців до Міністерства доходів і зборів України. Ще одна новація, яка полегшила життя в першу чергу платникам податків – введення (з початку року) в дію ЦОПу (центру обслуговування платників). Його створили, переобладнавши два кабінети і коридор у велику залу. Не виходячи з неї, не марнуючи часу на очікування в чергах під кабінетами, можна здійснити всі передбачені операції.
– На вході платників податків зустрічає консультант-модератор, який направляє їх до відповідних спеціалістів, - розповідає відповідальна за роботу ЦОПу – головний державний податковий інспектор Наталія Кисла. – За необхідності можна отримати професійну консультацію – для цього запроваджено чергування спеціалістів. Облаштовані місця для подання звітів у електронному вигляді. Встановлено плазмовий телевізор, по якому постійно транслюються відеоролики щодо останніх змін у податковому законодавстві. Здійснюється презентація «Вісника податкової служби». Усе це, звісно, окрім видачі довідок та дозвільних документів.
Не випадково, з початку року адмінпослугами ЦОПу скористалися 228 відвідувачів, майже дві сотні звернулися за консультаціями (особливо багато було відвідувачів після введення - у цьогорічному січні - податку на нерухоме майно).
Так само, як і під час кампанії декларування доходів, отриманих у 2012 році. Тоді (у березні – квітні), - розказують спеціалісти, - працювали у вихідні, затримувались на роботі допізна. Тож заслужили і вдячності, і щирих вітань та побажань з привиду професійного свята.
До речі, для І.М. Мундурс воно – ще й переддень професійного ювілею: у нинішньому році минає 20 літ, відколи вона – в податківцях.
Розповідає: обрала цю професію в 15 років. Закінчила з відзнакою Дніпропетровський фінансовий технікум. Але з часом цієї освіти виявилося замало. Тепер Ірина Миколаївна має ще й дві вищі – економічну і юридичну. Пройшла всі професійні сходинки – від інспектора до (свого часу) начальника інспекції. Цілеспрямована, успішна і… жіночна, вразлива.
– Податківці уявляються зовсім іншими, - кажу їй.
– «Сухарями» - без емоцій і почуттів? – сміється вона. – Це не так. У кожного – своє переплетіння долі, пристрасті, бурі.
– То що для Вас головне: робота чи сім’я?
– Я б сказала: сім’я. Але з кожним роком ці поняття усе тісніше переплітаються між собою. Скажімо, дякуючи роботі, я зустріла свого чоловіка, з яким у нас – хороша сім’я. Добре, коли в людини не просто є і те, і інше, а й ладиться у всьому. Звісно, при хорошому здоров’ї. Цього я від душі бажаю усім своїм колегам.
Марія
ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий