четверг, 25 июля 2013 г.

Пенсійний фонд інформує

Набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо добровільної сплати єдиного внеску». Документом врегульовано питання сплати єдиного внеску за громадян України, які працюють або постійно мешкають за межами держави.
Трудові мігранти, які підпишуть договір про добровільну участь і сплачуватимуть внески, набудуть право на включення періодів роботи за кордоном до загального страхового стажу.
Згідно із Законом «Про загально-обов’язкове державне пенсійне страхування» право на добровільну участь громадяни мали з 01.01.2004 року. Втім, головне нововведення – положення про одноразову сплату єдиного внеску за попередні  періоди (у тому числі за період від 01.01.2004 року до 31.12.2010 року), яку можна здійснювати за окремим договором.
Мінімальний страховий внесок на 1 травня цього року становить 380,80 грн. При цьому  підприємства, установи, організації, розташовані за межами України, можуть укладати з Пенсійним фондом України договори про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та соціального страхування за своїх працівників – громадян України.

М.ШИДЛОВСЬКА,
начальник управління
Пенсійного фонду

Комментариев нет:

Отправить комментарий