воскресенье, 7 июля 2013 г.

Легка атлетика

Минулої п’ятниці Щорс став передостаннім етапом тривалого естафетного забігу, організованого ентузіастами спорту (людей різного віку й різних професій) з різних куточків України. Пропагуючи гасло «Біг заради гармонії», вони після старту в Івано-Франківську протягом трьох тижнів подолали дороги семи областей нашої держави й фінішували в Сеньківці, на святі молоді. У Щорсі їх зустріли начальник відділу сім’ї, молоді та спорту РДА А.З. ­Косевич та міський голова Р.І. Зуб. Легкоатлети своїм прикладом закликали наших земляків до здорового способу життя і солідарності в бажанні зробити світ кращим.
Футбол. Напевне, якщо б футбольним командам нараховували додаткові очки за уболівальницьку підтримку, то петрівському «Колосу» вдалося б відчутно поліпшити своє турнірне становище. Судіть самі: під час виїзного матчу другого туру в Щорсі проти місцевого «Енергетика» на трибунах було чутно лише прихильників (і прихильниць) футболу з Петрівки. Щорсівчани ж чомусь воліли вболівати мовчки. Найбільш активно виявляли свої емоції петрівські дівчата, роблячи все дуже щиро, по ходу ділячись враженнями від гри на кшталт «Коли він атакував – у мене ледве серце не зупинилося…»
Отже, гра почалася доволі рівно, проте «Енергетик», як-то кажуть, «на класі» зміг провести два голи у ворота гостей. Приємно, що «Колос» не впав духом і продовжував чинити супротив. Приблизно в середні першого тайму опорний захисник петрівської команди збив у своєму штрафному майданчику суперника, тож суддя без вагань призначив пенальті. На ударну позицію вийшов голкіпер «Енергетика», однак його потужний постріл прийшовся у поперечину воріт… А тоді спрацювало відоме футбольне правило: «не забив ти – забивають тобі». Одна з атак «Колоса» призвела до порушення правил у штрафному майданчику з боку гравця «Енергетика». Одинадцятиметровий у виконанні нападника з Петрівки виявився більш влучним і рахунок змінився – 2 : 1.
У другому таймі «Енергетик» знову зробив заявку на переконливу перемогу, забивши третій гол. Але «Колос» знайшов сили відродити інтригу зустрічі – його нападник потужно увірвався до штрафного майданчика господарів поля і сильним ударом вколотив м’яч у дальню «дев’ятку» воріт. Взагалі, цей гол можна вважати найкращим у матчі. Щоправда, завершення гри вийшло для гостей відверто «змазаним». Футболісти «Енергетика» поводилися з м’ячем і будували свою тактику більш раціонально, і стомилися помітно менше, а ось оборона «Колоса» почала «сипатися». Як результат – м’яч побував у воротах команди з Петрівки ще тричі.
Підсумок решти матчів туру – «Тайм» (Щорс) переконливо обіграв «Аматора» (Щорс) – 4 : 0, а «Колійник» на виїзді у Нових Боровичах переміг господарів поля з рахунком 2 : 1.
Вільна боротьба. У рамках всеукраїнських змагань серед юнаків, що проводилися в Скадовську під егідою ФСТ «Колос», непогано виступила збірна Чернігівської області. (З 12 спортсменів дев’ятеро були зі Щорсівщини). Володаркою ІІ місця у ваговій категорії до 37 кг стала К.Лепєєва (Тихоновичі), а ІІІ місце виборов Є.Гордійко (до 47 кг). П’яті місця записали до свого активу Д.Лайко (до 42 кг), Д.Ковтун (до 59 кг) та І.Мартюхін (до 73 кг).

Комментариев нет:

Отправить комментарий