понедельник, 1 июля 2013 г.

Коротко про різне

Скоро жнива
За прогнозами, за тиждень-півтора у районі розпочнуться жнива (до речі, в області вже триває збирання врожаю). Тож головне – ретельно підготуватися, бо найвища урожайність у перші 10 днів, а затягування робіт призводить до втрати до 20 відсотків урожаю. Ті господарства, які працюють на найманій техніці (псп «Яна Плюс», «Райдуга», «Чепелівське») уже замовили комбайни. Ті сільгоспформування, що мають свої комбайни, - поставили їх на лінійку готовності.
Дотації
на молодняк
Ще одна програма спонсорується із Держбюджету: компенсації за збережений молодняк. Селяни подали документи загалом уже на 75,8 тис. грн.
Сінозаготівлі
тривають
У господарствах району для громадської череди вже припасли 1800 тонн сіна. Найкраще заготівлю кормів на зиму організовано в СТОВ «Щорссільгоспсервіс», псп «Прогрес», «Яна Плюс», «Стиль» і свк «Райдуга».
Пора великого молока
Зараз по району від кожної корови щодоби в середньому надоюють 11,5 кг молока. У свк «Райдуга» та псп «Прогрес» і «Яна Плюс» не лише мають найвищі середньодобові надої, а й по валу вони – попереду всіх.
Компенсація за доїльні установки
Державною програмою передбачена компенсація з бюджету коштів, витрачених селянином на придбання доїльної установки для власного підсобного господарства. При цьому у приватній власності має бути не менше трьох корів. Документи на таку компенсацію подали чотири мешканці Рогізок і один – Кучинівки на загальну суму 19,4 тис. грн.

Комментариев нет:

Отправить комментарий