вторник, 16 июля 2013 г.

Кладуть асфальт, відновлюють дороги

Про розбиті щорські дороги останніми роками не говорив хіба що лінивий. Зрештою, люди ж бачать усе щодня – коли їдуть або йдуть вулицями міста. Про те, як просувається процес відновлення асфальтового покриття в райцентрі, читачам «Променя» розповів міський голова Роман Зуб.


– Повсякденна робота міськвиконкому – це безліч різних клопотів (інколи відверто дрібних і несуттєвих), на які потрібно витрачати час та зусилля. Проте поміж питань, що стоять у нас на особливому контролі, чільне місце належить розв’язанню «дорожньої проблеми». І хоча відразу, мов за помахом чарівної палички, місто ніхто не заасфальтує, мерія вже зробила конкретні кроки для поліпшення ситуації. За рахунок асигнувань з міського бюджету проведено ямковий ремонт окремих ділянок на суму 50 тисяч гривень. У подальшому подібна робота буде продовжена. Звісна річ, цього дуже мало. І саме тому в нагоді стала субвенція з державного бюджету на соціально-економічний розвиток Щорса. (Про внесення до документів такого пункту видатків подбав депутат Верховної Ради Олег Ляшко). Щоправда, досі зі столиці перерахували не 2 мільйони гривень, як передбачалося, а 1 млн. 389,6 тис. грн. У міськраді вирішено, що понад мільйон потрібно витратити на відновлення доріг, решту ж грошей спрямувати на купівлю нового автогрейдера – щоб місто ще до зими отримало снігоочисну техніку.
Якщо вести мову про асфальтування, то наразі є готовою проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт вулиць Залізнична, Володарського та Червоноармійська.
Відповідно до угоди виконавцем робіт є приватна фірма з Чернігова. Станом на 8 липня вже покладено новий асфальт в найбільш проблемних місцях вулиць Залізнична та Володарського загальною площею 2200 кв. м. Кошторис робіт склав близько 250 тисяч гривень. Однак знову нагадала про себе стара проблема - в повному обсязі гроші для розрахунку не проходять через держказначейство. Знадобилося втручання народного депутата Олега Ляшка, щоб «рушила» хоча б частина суми (104 тис. грн.) – станом на 8 липня. У підсумку процес асфальтування пригальмувався, бо виконавці робіт чекають на зароблені гроші. І тут їх можна зрозуміти – працювати задарма ніхто не хоче… Я не роблю закид не адресу районних функціонерів казначейства, бо вони – заручники того, що нині відбувається майже по всій Україні. Але все ж таки хотілося б відчути більше розуміння з боку всіх гілок влади, адже, зрештою, обов’язок у нас один – дбати про місцеву громаду. На капремонт чекають решта вулиці Залізничної, у перспективі треба взятися за вул.Некрасова. Щоправда, виникла колізія: припустимо, заасфальтуємо дорогу по Некрасова, а в майбутньому там же передбачається прокласти гілку каналізації. То що, ламати нове шляхове покриття? Чи схвалять щорсівчани таку відверту безгосподарність?
До вищесказаного додам, що цьогоріч у Щорсі подовжилася реалізація проекту з капремонту вулиці Леніна (ним займалося управління капітального будівництва облдержадміністрації). Вдалося наново заасфальтувати 283 метри дороги – від П’ятикутів до міської школи №2. Словом, справи на місці не стоять, однак кінцевий результат залежить від злагодження роботи усіх без винятку посадовців, тих, кому довірена доля рідного краю.
Розмовляв Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий