понедельник, 1 июля 2013 г.

Легка атлетика

Нещодавно спортивні об’єкти Чернігова та Славутича стали місцем проведення чемпіонату області з легкої атлетики серед дорослих. Як розповів тренер нашої ДЮСШ В.Д. Бережний, на цих змаганнях чудово виступили наші земляки. П.Олійник фінішував першим на дистанції 1500 метрів, А.Єрмоленко посів ІІ місце на чотирьохсотметрівці й ІІІ – на двохсотметрівці. Ю.Литвиненко досягла ще кращого результату – в активі у неї І місце на 400 м і ІІ – на 200.
До речі, на початку літа П.Олійник взяв участь у легкоатлетичних змаганнях за Кубок України, які проводилися в Ялті. У забігу на 3 кілометри він став володарем третього місця, до того ж встановивши особистий рекорд – 8 хв. і 39 сек.

Футбол
На Щорсівщині стартував сезон великого футболу. Відколи весною на міні-футбольному майданчику відбувся турнір за участю 8 команд, уболівальники та спортсмени зійшлися в думці, що слід продовжити змагання, так би мовити, у більш серйозному форматі. І ось 22 червня на велике поле стадіону «Колос» у Щорсі вийшли чотири спортколективи. Перший матч – між «Колійником» та «Аматором» - підтвердив стару народну приказку про тих, хто довго запрягає, але швидко їздить. Гра розпочалася дещо із запізненням, бо у «Колійника» виникли проблеми з комплектацією. Проте коли головний арбітр дав свисток про початок зустрічі, то в першому таймі саме гравці цієї команди виглядали переконливіше. Після сильного дальнього, метрів з тридцяти, удару футболіста «Колійника» м’яч влетів під поперечину воріт «Аматора». Більше того, незабаром «аматори» порушили правила в своєму штрафному майданчику й голкіпер «колійників» з 11-метрової позначки забив ще один гол. Проте характер другої половини гри виглядав інакше. «Аматор» почав атакувати гостріше й у ході доволі непогано проведених комбінацій зрівняв рахунок, а потім і вийшов уперед - 3 : 2.
У другому матчі «Енергетику» протистояв «Тайм». За рівнем гри вони були майже рівними. Ознакою класу обох команд було те, що у першому таймі їхні голкіпери майже не мали роботи, тобто помилок на полі практично не було. Однак довго така ситуація не протрималася. Рахунок відкрив «Тайм». Він згодом мав шанси закріпити свій успіх, ось лише «енергетики» мали з цього приводу інакшу думку. В них вистачило характеру й майстерності переломити хід гри на свою користь. Спочатку вони зрівняли рахунок, а надалі подвоїли свою перевагу – 2 : 1. (Поміж уболівальників з цього приводу чулися коментарі на кшталт: «Тайму» потрібен трохи вищий воротар»). Загалом гра виглядала рівною, але цікавою та динамічною, гольових моментів теж вистачало. Єдиним негативом було те, що інколи окремі футболісти виходили за межі правил і виявляли надмірну емоційність. Тоді на полі чулася лайка, а в одному епізоді агресивні спортсмени влаштували між собою штовханину. Тож цілком логічною реакцією стали показані суддею по ходу матчу декілька жовтих карток. Третій матч туру відбувся в Петрівці. Господарі поля здобули перемогу над представниками Нових Борович – 3 : 1.

До речі
Перед стартовим матчем першого туру надійшла хороша звістка: міський голова Роман Зуб вніс пропозицію гостю нашого міста громадянину США на ім`я Лері допомогти місцевому стадіону в придбанні газонокосарки. І той охоче погодився зробити свій внесок у розвиток спорту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий