понедельник, 1 июля 2013 г.

Головний напрямок в роботі – захист конституційних засад

Упродовж 2013 року прокуратурою району розглянуто 70 звернень громадян. Про це та іншу роботу розповідає прокурор району Сергій Клименко:


– На засіданні колегії Генеральної прокуратури України було визначено один із головних напрямів у здійсненні наглядової діяльності у 2013 році – захист конституційних засад підприємницької діяльності. З метою виявлення чинників, які негативно впливають на розвиток підприємництва, мною вживаються заходи, спрямовані на зниження адміністративних бар’єрів для розвитку і функціонування малого та середнього бізнесу, недопущення фактів тиску правоохоронних, контролюючих органів на суб’єктів підприємницької діяльності. Проведено ряд перевірок, виявлено факти порушення законності. Працівники прокуратури своєчасно відреагували. Осіб, з вини яких були допущені порушення, притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Прокуратура району нагадує про роботу «гарячої лінії» для повідомлень про факти незаконного втручання у діяльність підприємств, установ, організацій та інших суб’єктів господарювання з боку службових осіб. Повідомлення приймаються за тел. 2-17-56 або у вигляді усних та письмових звернень. З початку року до прокуратури надійшло 70 звернень різного характеру. З їх числа вирішено 31 звернення: з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів – 17, про конституційні права і свободи – 15, з питань захисту підприємницької діяльності – 1, з питань досудового розслідування – 1, з питань додержання законодавства при виконанні рішень судів та інших органів – 10.
Перебудова правозахисною діяльності органів прокуратури дала змогу відійти від підміни органів влади, контролю та місцевого самоврядування. До інших відомств за належністю надіслано 38 звернень. На особистому прийомі прийнято 16 звернень громадян. Додатково інформую, що відповідно до ст. 12 Закону України «Про прокуратуру» я розглядаю заяви і скарги про порушення прав громадян та юридичних осіб, крім скарг, розгляд яких віднесено до компетенції суду. Оскільки відповідно до ч. 2 ст. 19 Закону України «Про прокуратуру» прокуратура не підміняє органи відомчого управління та контролю і не втручається у господарську діяльність, перевірки за заявами та скаргами фізичних і юридичних осіб, зверненнями та запитами депутатів усіх рівнів, крім заяв та повідомлень про кримінальне правопорушення, проводяться лише у разі їх попереднього розгляду компетентними органами виконавчої влади, державного нагляду (контролю), органами місцевого самоврядування, посадовими чи службовими особами відповідного рівня.
Інформація, висвітлена у зверненнях, обов’язково перевірятиметься. У разі підтвердження фактів порушення закону вживатимуться заходи прокурорського реагування з подальшим інформуванням автора звернення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий