понедельник, 26 мая 2014 г.

Нова виставка картин

– У світі існує близько 40 тисяч музеїв, в Україні на початок 2014 року діяло 608, серед них поважне місце займає Щорський історичний музей, започаткований у 1939 році як музей М.О. Щорса, який є серцем, душею нашого рідного краю. А головний подарунок до нашого свята - відкриття виставки картин «Я твій син, Україно!» надзвичайної, неординарної людини, в житті якої переплетені три долі – льотчика, художника, громадянина. Це – Борщ Юрій Олексійович, - сказала директор музею Тетяна Кліщенко на відкритті виставки. Потім були слова вітання іменинникам – працівникам музею, які шанують історію рідного краю, доносять її до сучасників, зберігають її для майбутніх поколінь.






Працівників музею (і нинішніх, і ветеранів) щиро вітали в.о. голови РДА Володимир Карпенко, помічник народного депутата І.Рибакова Олександр Грабовський, начальник відділу культури і туризму РБК Наталія Добненко, директор ЦБС Ніна Мокросноп, секретар РК КПУ Олена Преснякова. Працівникам музею були вручені подарунки від О.О. Дроздова.
І все ж, головними серед музейних урочистостей були картини. (Вони демонструвалися не лише в країнах СНД, а й у далекому зарубіжжі). Місцеві поціновувачі прекрасного, що зібралися в музеї, уже знайомі з творчістю художника Юрія Борща: не так давно в залах музею була його виставка «У моїй долі був Афганістан».
Льотчик, що має 1778 бойових вильотів, орденоносець, створив більше 3 тисяч полотен. Кілька з них були удостоєні премії Куїнджі, «Золотий оскар». Створені Юрієм Борщем дерев’яні скульптури прикрашають парки і сквери Шостки, Мелітополя, Черкас, Чернігова.
У Щорс цього разу художник привіз переважно пейзажі. Він відповів на запитання відвідувачів, а потім разом зі щорськими афганцями Геннадієм Павленком та Віктором Криницьким поклав квіти до пам’ятника воїнам, загиблим у Афганістані
Виставка картин художника отримала схвальні відгуки присутніх на відкритті керівників організацій, представників культури, освіти, громадськості міста.
Вона діятиме ще кілька місяців.

Комментариев нет:

Отправить комментарий