вторник, 27 мая 2014 г.

Щоб канікули були безпечні

За статистикою, щорічно на Чернігівщині за участю дітей трапляється більше ста надзвичайних подій, внаслідок яких гинуть або одержують травми десятки малюків і підлітків. На жаль, Щорський район не є винятком. Особливо загострюється ситуація в період канікул, коли батьки не завжди належним чином контролюють дитячі розваги.
Основними причинами біди є небезпечні ігри дітей з вогнем, вибухонебезпечними предметами та приладами, хімічними речовинами, ігнорування правил дорожнього руху, перебування біля водоймищ, вживання неїстівних грибів чи отруйних рослин тощо. Так, в минулому році на території нашого району в наслідок дитячих пустощів з вогнем було знищено повністю одну господарчу будівлю і покрівлю сусідньої господарчої будівлі та пошкоджено її стіни на площі 40 м. кв. Орієнтовний збиток від пожежі складає близько 50 тис. грн.
Співробітники районного сектору постійно проводять інформаційно-розяснювальну роботу з дітьми стосовно дотримання правил пожежної безпеки та поведінки в побуті. Нещодавно у районній гімназії побували працівників Щорського РС та 8 ДПРЧ м. Щорс у рамках «Тижня знань з безпеки життєдіяльності». Під час візиту вони розповіли дітям про безпечну поведінку в побуті, біля водойм, при виявленні вибухонебезпечних предметів тощо та продемонстрували відеофільм стосовно профілактики пожеж.
З огляду на ситуацію, яка складається в районі та області, районний сектор управління ДСНС України в Чернігівській області та райвідділ освіти РДА звертаються до батьків з проханням не залишати дітей без нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпеки поведінки, демонструючи їх на власному прикладі. Життя найцінніше!
А.Терещенко,
начальник Щорського РС УДСНС України у Чернігівській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий