четверг, 8 мая 2014 г.

Спочатку порізав склянкою. Потім убив ножем

У другій половині квітня Щорс сколихнула звістка про вбивство людини. Як завжди, деякі наші земляки, коментуючи подію, не відмовили собі в задоволенні додати деякі подробиці (тобто просто вигадати). Картина злочину набувала все химернішого змісту…


Безробітний мешканець райцентру Юрій, 1973 р.н., мабуть, ніколи й не думав, що знайомство з молодим чоловіком на ім’я Богдан (1985 р.н.) колись стане причиною його смерті. Трагічній ночі в будинку Юрія передувало застілля. Чимала компанія, розмови. На якомусь етапі, вже ближче до опівночі, люди почали розходитися. Врешті-решт лишилися господар хати, його майбутній убивця й одна жінка. (Вже пізніше гості згадували, що Юрій та Богдан про щось сперечалися й почали ніби боротися – жартома чи всерйоз, незрозуміло). Саме жінка, яка проспала всю ніч, прокинувшись зранку, побачила моторошну картину: розбите дзеркало, кров на підлозі та стінах, ганку. У рукомийнику лежали два ножі. І – нікого в оселі… На сполох же забила сестра Юрія, оскільки до опівдня його так і не знайшли, а телефон чомусь був відключений. Правоохоронці за викликом прибули на місце події, оглянули помешкання, встановили особи й опитали всіх, хто напередодні там перебував. Серед іншого міліціонери виявили слід велосипеда, який вів від будинку в напрямку околиці міста. Відповідно, з’явилося припущення, що у разі скоєння вбивства злочинець міг вивезти труп за Щорс, аби заховати. Тому незабаром розпочалися організовані пошуки, співробітники органів внутрішніх справ разом з громадським допоміжним формуванням прочісували територію в урочищі «Гераша» (це між Щорсом і Займищем) й доволі швидко знайшли в заболоченій лісовій місцині тіло мертвої людини. Футболка і штани вбитого були майже стягнуті, від того, що вбивця його тяг по землі. Як згодом з’ясувалося, смерть загиблого настала через численні колоті рани в області грудної клітини, завдані ножем.
Надалі постало питання – а де ж убивця? Розпочалися оперативно-розшукові заходи. Результату було досягнуто приблизно через одну добу, близько 1-ої години ночі. Підо­зрюваного затримали в Щорсі, він вирішив навідатися додому. За його словами, після скоєння злочину йому спало на думку поблукати районом, можливо – навіть утекти до Росії. Але врешті-решт таки повернувся в рідне місто. За версією Богдана, у вечір перед скоєнням убивства він прийшов до свого приятеля Юрія з’ясувати, чи не він привласнив його мобільний телефон. Вже коли гості майже всі розійшлися, між ними виникла сварка, підігріта алкоголем, яка переросла у бійку. Коли в ході конфлікту було розбите дзеркало, Богдан узяв склянку й наніс різану рану своєму супротивнику, а потім зопалу взявся колоти пораненого ще й ножем. Коли побачив, що вбив людину, труп вирішив заховати в лісі. Надалі ховався, думав про те, як жити далі. Провину свою визнає. Наразі перебуває під вартою. Взяв участь у відтворенні подій ночі вбивства, показавши слідчому, як скоював злочин. За гратами читає Біблію. На нього чекає суд. Кримінальне провадження, порушене за частиною 1 статті 115 ККУ, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років. Триває слідство..

Комментариев нет:

Отправить комментарий