четверг, 29 мая 2014 г.

За одним столом з жінками-керівницями

Незважаючи на безліч роботи, щорські керівниці, члени районної організації Спілки жінок України вирішили провести засідання «круглого столу». Захід проходив у приміщенні редакції районної газети «Промінь» у теплій, довірливій обстановці, без зайвого офіціозу і популістських гасел.


У вступному слові виконуючий обов’язки голови РДА Володимир Карпенко привітав учасниць зібрання зі щойно відзначеними травневими святами, побажав їм активної життєвої позиції, натхнення і сили у суспільній діяльності.
Про три етапи, які пройшов жіночий рух, пошук власних цілей та способів впливу на суспільство, власну стратегічну лінію говорила очільниця жіночої райорганізації Олена Компанець. Була висловлена думка, що ця громадсько-політична сила ще молода, багато в чому несформована, що перед нею стоїть низка завдань, серед яких першочерговими є формування ідеології жіночого руху та утвердження його як суб’єкта соціального й політичного творення.
Різні теми порушувалися за названим «круглим столом», різні думки й судження були, причому досить широкого кола. Приміром, приватний нотаріус, голова громадської організації «Громадська ініціатива Щорсівщини» Тетяна Татьяненко вела мову про проблеми гідропарку, дозвілля молоді, наводила конкретні приклади залучення дітей та юнацтва у різноманітні акції і конкурси. Принаймні, зібрані дві тисячі за конкурс «Ми за мир» є доказом того, що люди у нас не пасивні, що вони залюбки підтримують хороші починання й готові змінювати місто на краще.
Про проблеми демографії хвилююче сказала заступник головного лікаря ЦРЛ Раїса Кодинець, про майбутній літній оздоровчий сезон – виконуюча обов’язки начальника відділу освіти РДА Тетяна Булденко, соціальний захист жінок-ветеранів – лідер ветеранської організації краю Людмила Кравець. Загалом про нашу культуру у спілкуванні, за надбання колективів художньої самодіяльності Сновщини, за щиру і багату своїми людьми і порядністю землю розмірковувала безумовний лідер Наталія Добненко. Разом з нею за «круглим столом» знаходилася чарівна колежанка, як її в народі кличуть «народна артистка», Оксана Бондаревська.
На прохання загалу вона заспівала відомі українські пісні. А ще одна учасниця зустрічі, в недалекому минулому директор меблевої фабрики Тетяна Кононевич, прочитала вірші. При цьому в усіх, хто чув ці вірші й пісні, на душі ставало святково. І від подарованої в півнеба краси, що завжди підносить і звеличує, і від відчуття гордості за таланти своїх земляків, і від розуміння того, що цей світ такий неповторний і прекрасний.

Комментариев нет:

Отправить комментарий