пятница, 30 мая 2014 г.

Сумлінно працюючи

Першочерговими заходами працівників Деснянського басейнового управління водних ресурсів, як і Держагенства водних ресурсів України, є реалізація державної політики з питань розвитку сільського господарства, удосконалення методів і технологій експлуатації державних меліоративних фондів, здійснення адаптації виробничих відносин із суб’єктами господарювання в АПК, забезпечення безаварійного функціонування гідротехнічних споруд під час пропуску повеней і паводків, контроль за дотриманням встановлених режимів роботи водогосподарських систем, якістю поверхневих вод та господарською діяльністю на землях водного фонду.


Стабільне фінансування витрат на експлуатацію загальнодержавних і міжгосподарських державних меліоративних систем та надходження коштів спеціального фонду дало можливість значно покращити виконання основних планових показників.
Експлуатаційна дільниця здійснює свою діяльність на території Щорського району та обслуговує 23 меліоративні системи загальною площею 16 тис. га осушувальних земель, в т. ч. з закритим дренажем 9,5 тис. га, з двобічним регулюванням водного режиму 12,3 тис. га.
Найбільшими є системи Кучинівка – 1710 га, Стариця – 1518 га, Струга – 1523 га та інші. На обслуговуванні дільниці знаходиться 101 шлюз-регулятор, 71 переїзд, 14 автомобільних мостів, 183 км відкритих каналів та інші гідротехнічні споруди міжгосподарської мережі.
Одним із головних завдань дільниці є забезпечення належного рівня експлуатації та технічного стану державних міжгосподарських меліоративних систем та окремих об’єктів їх інженерної інфраструктури, виконання ремонтно-доглядових робіт.
Одночасно спеціалісти дільниці активно співпрацюють з органами місцевого самоврядування з питань дотримання вимог водного законодавства, проводяться перевірки водокористувачів та суб’єктів, що здійснюють господарську діяльність у межах водоохоронних зон стану дотримання вимог водного законодавства України, як самостійно, так і спільно з екологічною інспекцією.
У зоні діяльності дільниці по Щорському району протікає 17 річок, в тому числі середня річка Снов, загальна протяжність річок 243 км, у районі нараховується 71 водойма, 11 з яких більше 5 га, і становить 97,5 га, із яких 6 водойм знаходяться в оренді для риборозведення. В місцях масового відпочинку населення і в місцях перетину з автодорогами встановлені водоохоронні знаки та інформаційні стели.
З метою охорони і відтворення водних ресурсів, поліпшення екологічного стану джерел, струмків, витоків малих річок, водойм та інших природних джерел колектив дільниці постійно бере участь у громадських акціях «День довкілля», «До чистих джерел», «Жива вода «, «Посади дерево» та інших. Ставиться вимога перед кожною сільською громадою, сільськогосподарськими підприємствами про збереження всієї державної меліоративної системи. Оглядачі гідротехнічних об’єктів В.П.Шрамченко, О.І.Кушнір, О.І.Свириденко, В.В.Лях, тракторист В.І.Лащенко – добре працюють у колективі й заслуговують на щиру подяку.
В.ВИНОГРАДОВ, начальник Щорської дільниці №2 МУВГ

Комментариев нет:

Отправить комментарий