четверг, 8 мая 2014 г.

Шахрайство в Інтернеті

У Чернігові працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю викрили інтернет-шахрая, який обдурив довірливих громадян на 630 тисяч гривень.


Мешканець обласного центру, зловживаючи довірою громадян, переконував їх «вигідно» вкласти гроші в інтернет-комерцію. Схема виглядала приблизно так: на кредитну картку шахрая переказувалися кошти довірливих громадян зі свого електронного гаманця або через платіжні термінали «WebMoney», а той обіцяв громадянам, що після фінансових операцій через віртуальне підприємство вони отримають солідний прибуток.
На гачок зловмисника потрапило півдесятка заможних чернігівців, яким для правдоподібності шахрай час від часу надсилав на електронну пошту інформацію, що справи йдуть добре, лише потрібно ще грошей.
Натомість кібершахрай переказував кошти на рахунки однієї з букмекерських контор, де він грав «по-крупному».
Після отримання ухвали Апеляційного суду Чернігівської області у підо­зрюваного був проведений санкціонований обшук, вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, сім-картки мобільних телефонів, розписки, кредитні договори. Наразі підозрюваному повідомлено про підозру по 81(!) кримінальному правопорушенню, справу направлено до суду. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
У зв’язку з цим міліція закликає громадян ставитися до пропозицій інтернет-комерції чи купівлі товарів більш відповідально. Перед тим, як переказувати кошти, перевірте інформацію про цю особу чи підприємство, почитайте відгуки клієнтів, а в разі потреби - вимагайте документальне підтвердження законності бізнесу. Якщо ж у вас є якась інформація про шахраїв, телефонуйте до чергової частини або на телефон довіри УМВС (0462)619-102, 0633734110.
В.БУЛДЕНКО, о/у СКР РВ УМВС

Комментариев нет:

Отправить комментарий