вторник, 21 апреля 2015 г.

ВИТЯГ З НАКАЗУ №41 ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРА ЩОРСЬКОГО РАЙОННОГО ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРІАТУ від 3 березня 2015 року Про призов громадян на строкову військову службу у квітні-травні 2015 року



Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 17 лютого 2015 року № 88/2015 „Про строки проведення чергових призовів, чергові призови на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році», Постанови Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 19 лютого 2015 року № 74 «Про призов громадян України на строкову військову службу у 2015 році» та з метою організованого проведення та забезпечення призову і відправки призваних громадян у військові частини
НАКАЗУЮ:
1. У квітні-травні 2015 року провести призов громадян на строкову військову службу.
2. Явці на призовну дільницю Щорського району для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни України чоловічої статі, які проживають на території Щорського району, яким до дня відправки у військові частини виповнилось 20 років і які не мають права на відстрочку від призову на строкову військову службу, та громадян старшого призовного віку, які втратили право на відстрочку.
3. Всі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: м.Щорс, вул. Щорса,17 в зазначений час з документами, вказаними в особистих повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток для призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути в військовий комісаріат, маючи при собі документи, які засвідчують особу.
4. Всі особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово перебувають на території Щорського району, зобов’язані негайно повернутись до місця постійного проживання та з’явитись у військовий комісаріат для проходження призовної комісії.
5. Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються за повісткою до військового комісаріату, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
6. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» керівники підприємств, установ, організацій, навчально-виховних закладів, незалежно від підпорядкування і форм власності, зобов’язані відкликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовну дільницю.
7. Наказ довести до особового складу Щорського районного військового комісаріату в частині, що стосується керівників підприємств, установ, організацій, що знаходяться на території Щорського району.
8. Контроль за виконанням наказу покладаю на себе.
І.В.БАТЮК,
військовий комісар Щорського районного
військового комісаріату,
підполковник


ПОЯСНЕННЯ ДО НАКАЗУ
про призов громадян на строкову військову службу
Відповідно до чинного законодавства національна економіка України переведена на функціонування в умовах особливого періоду в обсягах, що гарантують безперебійне забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань України під час виконання покладених на них завдань. Розпочато весняний призов на строкову військову службу, який проходить в квітні - травні 2015 року.
Чисельність громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу у квітні - травні 2015 року, становить 21126 призовників (з них у Збройні Сили України направлять 12296 призовників, у Національну Гвардію України - 7630, у Державну спеціальну службу транспорту - 1200). Від Чернігівської області підлягає направленню у війська - 700 призовників.
Призову на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Крім призовного віку, змінився і перелік осіб, які підлягають відстрочці за станом здоров’я і за сімейними обставинами. Зокрема, втратили право на відстрочку депутати селищних, міських, районних та обласних рад, вчителі, які працюють у загальноосвітніх навчальних закладах не в сільській місцевості. А опікуни мають право на відстрочку лише в тому випадку, коли, крім них, нікому доглядати непрацездатних людей. До речі, якщо раніше працівники органів МВС знімалися з військового обліку у зв’язку з отриманням спеціального звання, то тепер їм на весь період служби надасться відстрочка. Тобто, якщо за певних обставин такий працівник звільняється з органів і йому не виповнилося 27 років, то він підлягає призову на строкову військову службу.
Тим, хто має намір ухилитися від військового і конституційного обов’язку, слід зауважити, що держава надала більше прав та можливостей для працівників органів МВС з порушення кримінальних справ щодо ухильників з метою проведення оперативно-розшукових заходів із затримання таких осіб. Наголошую на тому, що відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію указом Президента України від 24 вересня 2014 року №744 унеможливлено залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань в зоні АТО на території Донецької та Луганської областей, військовослужбовці військової строкової служби будуть проходити службу поза зоною проведення антитерористичної операції.
М.В.ХОМЧУК,
заступник військового комісара Щорського РВК, капітан

Комментариев нет:

Отправить комментарий