вторник, 14 апреля 2015 г.

Ключ до успіху – знання

Початок цього року видався для учениці міської школи №1 Катерини Солошенко доволі насиченим: вона взяла участь відразу в кількох предметних олімпіадах. Найбільшого ж успіху досягла, продемонструвавши свої знання з російської мови та літератури.


«Спочатку був районний етап олімпіади, - розповіла вона. - Там я посіла І місце. А вже трохи пізніше, наприкінці лютого, відправилася до Чернігова, де у компанії однолітків з інших районів області протягом 4 годин мала скласти іспит на знання предмета. Найскладніше було написати тематичний твір…»
У підсумку Катерина Солошенко стала володаркою ІІ місця. Через певний збіг обставин саме її потім відправили від Чернігівщини на всеукраїнський етап олімпіад. У групі було 24 школярі, які сподівалися на перемогу. За словами Катерини, вона практично не хвилювалася. Хоча завдання виявилися складними. (Серед іншого довелося зробити співставний аналіз двох великих віршів). Після оцінки робіт конкурсна комісія оголосила результати. Наша юна землячка посіла VII місце. В якості приза отримала набір книжок. (Хоча вона чесно зізналася, що читає переважно в Інтернеті).
Олімпіада тривала чотири дні. Протягом цього часу школярі жили під Києвом, у Пущі-Водиці. Було спілкування, екскурсії в столицю, зокрема – до музею письменника Михайла Булгакова. Поміж вражень від побаченого Катерина навела такі: «Здивувала надмірна емоційність однієї дівчини, яка не здобула першого місця – вона плакала. Також згадалася наша шкільна їдальня, де готують краще, ніж у Пущі-Водиці. Загалом же хочу подякувати моїй вчительці – І.М. Павленко. Навчання у неї має дуже велике значення для мене».
Розповідаючи про Катерину Солошенко, директор школи №1 В.Г. Желій зауважив: «Вона – дівчина з великим потенціалом і очевидними здібностями. Їй добре даються російська та українська мови, історія, фізика та хімія. Вона – учасниця олімпіад у попередні роки, відмінниця й має чудові перспективи отримати після закінчення школи золоту медаль. Наприкінці квітня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання знань учнів, тож слід сподіватися – Катерині неодмінно пощастить і вона гідно пройде через це випробування.
Якщо ж вести мову про результати інших учнів нашої школи, то в цьому плані теж є що розповісти. На предметних олімпіадах районного рівня, конкурсах ім.Т.Г. Шевченка та ім.Петра Яцика чимало наших дітей стали володарями призових місць, але окремо слід згадати про успіхи Тетяни Полуди, Дарини Норець, Вікторії Герасименко, Оксани Шумської, Марії Коваль, Вадима Анікеєнка, Ані Бівалькевич, Ані Кириєнко, Іри Дейнеко. Також добре зарекомендували себе Марія Лагута, Ліанна Арутюнян, Софія Фомська, Анастасія Швед, Сергій Ларченко, Христина Сергійко. А Євген Роговенко, маючи в своєму активі І місце на райолімпіаді з трудового навчання, здобув ІІІ на обласному етапі. Всі ці результати стали можливі завдяки сумлінності у навчанні й талановитості наших школярів, професійності й самовідданості педагогів. Велика їм за це подяка».
Олег МІРОШНИЧЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий