пятница, 24 апреля 2015 г.



Вісім пожеж сталося минулого тижня на території нашого району. Їхня географія – доволі широка – Єнькова Рудня, Чепелів, Гвоздиківка, Старі Боровичі, Рогізки, Кучинівка і навіть Липівка. Основна причина загорянь знову була банальною: випалювання сухої трави, сміття. Люди продовжують це робити, не дивлячись на численні звернення, роз’яснення, перестороги. Чи глухі вони, чи такі нерозумні? Часто нехтують
елементарними правилами навіть тоді, коли отримали від повноважних служб відповідні дозволи на спалювання рослинності. Принаймні, усім треба знати: перш, ніж розпалити багаття, необхідно розчистити навколо нього місцевість (у радіусі 1 м), не розводити вогонь ближче, ніж за 15 метрів від будівель, постійно контролювати процес горіння, щоб полум’я вмить не перекинулося на автомобілі, дерева, житлові та господарчі будівлі.
Бо може повторитися так, як 12 квітня у Липівці. Там, внаслідок необережного поводження з вогнем невстановленої особи, вигоріла більша частина села, аж 12 помешкань! А 19 квітня близько 17 год. 30 хв. у Кучинівці через неправильне облаштування та несправність нагрівальної печі сталося загоряння житлового будинку, внаслідок якого вогнем знищено покрівлю і перекриття, пошкоджено стіни й домашні речі. На жаль, на місці трагедії виявлено обгорілий труп жінки, господарки цієї хати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий