четверг, 9 апреля 2015 г.

Громадська рада

У вівторок за участю заступника голови РДА Володимира Карпенка відбулось чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації. Вів його голова Володимир Смоляк. До участі в засіданні були запрошені представники установ та організацій району, а також органів місцевого самоврядування, міліції. Найбурхливіше обговорення викликала тема благоустрою.
Доповідачами з питання щодо проведення в районі щорічної акції «За чисте довкілля» та днів благоустрою виступив начальник відділу ЖКГ райдержадміністрації Олександр Коротиш та заступник міського голови Валентин Харченко. (Міськрада має розробити план загального суботника, який відбудеться 25 квітня, та поінформувати про це населення). В обговоренні взяв участь голова правління ПрАТ «Комунальник» Анатолій Дуля, який розповів про наявність на території міста і за ним стихійних звалищ, які становлять проблему та загрожують в подальшому екологічною небезпекою. Запропонував звернутись до відповідних районних служб з метою вжиття заходів з ліквідації і недопущення створення нових стихійних звалищ, а також встановлення більш жорстких заходів щодо здійснення контролю над суб’єктами, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері тваринництва. Заступник голови районного осередку ВГО «Сила і Честь» Сергій Виблов наголосив на необхідності постійного інформування населення щодо санітарно-екологічної ситуації в районі, а також про застосування штрафів за несанкціонований вивіз сміття у ліс, до річки тощо. Він вніс пропозицію, яку всі одноголосно підтримали, щоб члени громадської ради теж долучились до участі в акції «За чисте довкілля». Заступник голови Благодійного фонду «Ми разом» Іван Зуб запропонував рекомендував усім керівникам та їх підлеглим укласти угоди з ЖЕД на надання послуг (вивезення сміття), а почати слід, на його думку, з держслужбовців.
Прибрати сміття за несвідомими громадянами, які завтра знову ж його туди винесуть, це не вихід – зійшлися на думці присутні. Треба продумати заходи, які не дозволять в майбутньому виникати стихійним сміттєзвалищам. Скоріш за все треба не лише примусити населення платити за вивіз сміття, а й частіше штрафувати порушників правил благоустрою міста.
Розгляд другого питання щодо підготовки до відзначення в районі Дню пам’яті та примирення, 70-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні було розпочато з виступу заступника голови райдержадміністрації Володимира Карпенка. Громадській раді він запропонував провести прибирання біля братської могили загиблим в роки Другої світової війни, яка знаходиться в лісопарку м.Щорс. Віктор Кравець - голова райорганізації Товариства Червоного Хреста України, розповів, що в області вже підготовлені два види вітальних листівок для учасників бойових дій.
Начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління соціального захисту РДА Тетяна Биховець поінформувала присутніх про зміни в законодавстві щодо призначення з 1 травня субсидій малозабезпеченим верствам населення та роз’яснила принципи застосування цих положень.
Підсумки засідання підвів голова громадської ради при РДА Володимир Смоляк. Прийняті рішення були направлені на розгляд до райдержадміністрації.
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий