среда, 29 апреля 2015 г.

Працюють заради дітей


















Подвір’я дитячого садка №1, що в Щорсі, віднедавна виглядає дуже оригінально. Центральна алея, якою ведуть малюків у садочок, зустрічає їх казковими героями, квітами, птахами. Все яскраве, хоча фарбу тут майже не використовували. Адже всі вироби – з пластикових кольорових пляшок…
- Вся ця краса, - розповідає завідуюча ДНЗ№1 Любов Василівна П'ятковська, - створена вмілими руками наших помічників вихователя. Тетяна Міщенко головна у творчому тандемі, а допомагає їй у всьому Тетяна Коваленко. Перебуваючи ще у відпустці по догляду за дитиною, Т.О.Міщенко з підручних матеріалів прикрасила подвір’я вдома. (Газета «Промінь» писала про неї 19 липня 2014 року. – Авт.) Я сходила подивитися на її витвори і одразу запропонувала їй зробити таке ж в нашому садочку.
У листопаді минулого року Тетяна вийшла на роботу й почала збирати матеріал і шукати зразки майбутніх виробів в Інтернеті. А за 2 місяці цього року свої задуми втілила в життя. Тетяна Коваленко з задоволенням долучилася до роботи: «Ніби й складно все спочатку, а потім не можна відірватися, хочеться зробити ще щось. Ця справа так захоплює!»
Дуже допомагають батьки, які нині залюбки фотографують тут своїх дітей. Вони приносять і пляшки з кольорового пластику, і дріт, а Олег Король виготовив з дерева і привіз ще й казкових героїв, яких потім прикрасили вмілі руки майстринь. Словом, садочок оновився. Пухнасту сову на дереві аж хочеться погладити - пластикове пір’я на вигляд здається м’яким. Мило посміхається вчений кіт, і ніби чекає, щоб розповісти дітям казки. Серед великих конвалії граються діти, адже дзвіночками квітів можна не тільки милуватися, а й торкатися ручками.
Не просто підбирати відповідний матеріал, вирізати, а потім скріплювати деталі, та результат виконаної роботи того вартий. Помічниці вихователя прикрашають не лише подвір’я, а й інтер’єр в групі. Зимою на вікні й під стелею літали снігурі, а нині – ластівки. На поличці розквітла орхідея, мов жива, а насправді - це ті ж пластикові пляшки. На столиках – троянди, схожі на кришталеві, але і це пластик. У вмілих руках жіночок звичайний непотріб перетворюється на витончену красу. Як ще оздобити садочок - в обох Тетян є багато задумів, та поки що вони тримають їх в таємниці. Незабаром діти й дорослі матимуть змогу милуватися новими казковими персонажами чи фантастичними рослинами. Залишається побажати їм творчого успіху, і сказати спасибі за вклад в естетичне виховання дітей.
А ще в закладі багато уваги приділяють патріотичному вихованню. У садочку весь час проходять комплекси заходів, які мають на меті привити дошкільнятам любов до малої батьківщини. Вихователі в кожній групі створили куточки, присвячені нашій неньці Україні. Нещодавно діти відвідали музей, а потім разом з батьками вдома малювали малюнки про рідний Щорс, які були виставлені на виставці "Ми любимо Україну». Культуру поведінки і любов до рідного краю звичайно треба прищеплювати змалечку. Приємно, що батьки розуміють, як важливо розвивати гармонійно своїх дітей, виховувати їх патріотами. В цьому дуже допомагають дошкільні навчальні заклади, адже вдома створити малюку всі необхідні умови для соціального розвитку навряд чи вдасться навіть дуже люблячим батькам. У садочку дитина вчиться бути в колективі, що дасть змогу їй краще адаптуватися згодом у школі з вчителями і однокласниками. Тим паче, що тут так цікаво і гарно!

Лариса МАРТИНЕНКО
Фото автора.
(Більше фото – на блозі газети «Промінь»)

Комментариев нет:

Отправить комментарий