вторник, 21 апреля 2015 г.

Моя точка зору на статті


Взяти б деяких співробітників редакції газети «Промінь» та разом з керівництвом ТОВ «МК «Добробут» відправити торгувати прямісінько на Красну площу славного міста Чернігів. Цікаво, як би відреагували правоохоронні органи, інспекція з благоустрою та очільники міста на несанкціоновану торгівлю в даному місці?  про дешеві яйця і про тротуари
Тоді чому дехто з поважних осіб вважає, що в нашому місті можна торгувати чим завгодно, коли завгодно та де завгодно?
А якщо виникнуть якісь «проблеми» з місцевою владою, завжди можна залучитись підтримкою газети. У погоні за рейтингом чи черговою «сенсацією» вона оперативно допоможе пролобіювати інтереси порушника та висвітлити законні дії міської ради в негативному руслі. Я не стверджую це однозначно, але принаймні таке враження у мене складається.
Ну це так, невеличкий ліричний відступ, а тепер перейдемо до конкретних звинувачень, викладених в статті «Дешеві яйця в Щорсі не потрібні?», надрукованої в номері газети від 4 квітня 2015 року, та до їх спростування. На жаль, не дослідивши суть справи, автор статті В.В. Волокушина зайняла односторонню позицію підприємства та висунула проти мене голослівні звинувачення, не підтверджені жодними фактами.
Відповідно до підпункту 8 пункту «а», підпункту 1-2 пункту «б» ст. 30 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» організація в межах міста ринків, ярмарків, в т.ч. місць виїзної торгівлі, здійснення заходів щодо розширення торговельної мережі та здійснення контролю за організацією обслуговування населення послугами торгівлі відноситься до повноважень міської ради. Існує напрацьований механізм надання суб’єктам господарювання дозволів на здійснення виїзної торгівлі шляхом прийняття виконавчим комітетом міської ради відповідних рішень.
Міська рада жодним чином не забороняла сільськогосподарському підприємству здійснення виїзної торгівлі власною продукцією (яйцем). Не видавала приписи, не складала протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 152 КУпАП, хоча мала на це законне право і зобов’язана була це робити.
Натомість, у ході телефонної розмови, яка відбулася з ініціативи міської ради у перший день торгівлі біля Торгового центру, директора ТОВ «МК «Добробут» В.І.Капицю в коректній формі було проінформовано про незаконність його дій та запропоновано оперативно подати до міської ради заявку на здійснення торгівлі. При цьому, враховуючи значний попит населення на дану продукцію та прийнятну ціну на неї, міська рада брала на себе зобов’язання у стислий строк, шляхом проведення позачергового засідання виконкому, буквально через день-два після надходження заявки надати відповідний безкоштовний дозвіл з визначенням місця для торгівлі безпосередньо в центрі міста (сквер біля РБК по вул. Леніна, з асфальтовим майданчиком та прилеглим до нього широким тротуаром). До цього часу керівництвом ТОВ «МК «Добробут» заявка до міської ради не подана, а на дату публікації статті підприємство здійснило ще два несанкціоновані виїзди вже безпосередньо на центральну площу міста. При цьому склалася ситуація, коли черга, яка виникала позаду автофургону, подеколи сягала проїжджої частини площі, чим створювала певні труднощі для безпечного руху транспорту та загрожувала здоров’ю самих покупців. Пропозиція міської ради в силі до цього часу, і ми готові за першим зверненням офіційно відвести ТОВ «МК «Добробут» місце для здійснення виїзної торгівлі не тільки яйцем, а й іншою сільськогосподарською продукцією власного виробництва.
Не можу залишити поза увагою й факт «безхазяйного», на думку редакції, використання бюджетних коштів при очищенні тротуарів від снігу, висвітлений газетою в одному з березневих випусків. Нагадую: мова йшла про прибирання, яке проводилось після снігопаду напередодні 8 Березня. Прибирання розпочалося о 7 годині ранку та проводилось механічною щіткою, і в ході його виконання міська рада намагалася досягти відразу трьох цілей. По-перше, звільнити тротуари від випалого в нічний час 2-сантиметрового шару снігу, який при потеплінні та наявності похмурої погоди вдень загрожував перетворитися на снігову кашу та створити певні незручності для пішоходів. По-друге, разом із снігом очистити тротуари від протиожеледних матеріалів, якими вони посипались в зимовий період 2014-2015 років. По-третє, і на мою думку, найважливіше, зробити напередодні свята подарунок жінкам міста у вигляді чистих тротуарів, по яких можна було б пройтися в туфлях, навіть якщо вони на тонкій підошві та високих підборах. Вважаю, що всі ці цілі, принаймні, дві з них, були досягнуті. То про яке ж безхазяйне використання коштів в даному випадку може йти мова і до чого тут розфарбоване небо?
Сподіваюся, що жоден з фігурантів даної публікації не сприйме її як особисту образу. Якщо так, наперед прошу вибачення, але це є моє бачення, і я маю право на його висвітлення на сторінках газети.
Заступник міського голови
В.М. Харченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий