пятница, 8 апреля 2016 г.

Пожежі

31 березня  о 19 год. 49 хв. на ПЗЧ  ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання у житловому будинку в с.Нові Боровичі по вул. 30 років Перемоги. Власниця –  1970 року народження, тимчасово непрацююча. Горіла хата  розміром 6 х 10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, опалення пічне, освітлення відсутнє. На місці пожежі виявлено тіло гр. Іпатової Тамари Миколаївни, 1970 р.н.
За попереднім  висновком, вона отруїлася чадним газом.  Причина пожежі та збитки встановлюються. Вогнем знищено 2 м  кв. підлоги, пошкоджено 1 м кв. стіни та перекриття на площі 2 м кв. Завдяки оперативним та вмілим діям вогнеборців з м.Щорс та с.Н.Боровичі пожежу ліквідовано на початковій стадії розвитку і врятовано житловий будинок.
5 квітня о 15 год. 19 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про займання господарчої будівлі в Петрівці по вул. Першотравневій, власник – громадянин 1964 р.н., тимчасово не працюючий. Горіла господарча будівля, розміром 14х6м, стіни дерев’яні та цегляні, покрівля шиферна, опалення та освітлення відсутнє. Причина пожежі – необережне поводження господаря з вогнем (неконтрольоване спалювання сухої трави). Збитки встановлюються. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю по всій площі та стіни на площі 30 м2 , пошкоджено стіни на площі 20 м2.
Завдяки спільним оперативним та вмілим діям працівників пожежної команди Староруднянського лісництва (прибули на місце пожежі першими та локалізували пожежу, не дали вогню поширитись на житловий будинок) та професійних вогнеборців пожежу ліквідовано з мінімальними збитками, врятовано житловий будинок.
Знайшли міну
2 квітня о 15 годині 15 хвилин на пункт зв’язку  ДПРЧ  м.Щорс надійшло повідомлення від Смяцького сільського голови Тетяни Лисенко  про те, що цього дня близько 14 год. 30 хв. поблизу с.Смяч було виявлено 1 мінометну міну (орієнтовно 82 мм часів Другої світової війни). О 18 год. 05 хв. працівниками спеціальної групи вибухотехнічного сектора ГУНП України в Чернігівській області небезпечну знахідку  було знищено.
Дурощам
немає меж
6 квітня о 13 год. 30 хв. на ПЗЧ  ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання сухої трави на площі 0,5 га поблизу вул. Об’їзної м.Щорс.
Того ж дня увечері горіла трава на площі 30 га поблизу вул.Пляжної у Щорсі.
Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. На гасіння  залучався черговий караул  ДПРЧ.
Також суха трава в цей день палала поблизу сіл Займище, Кучинівка та Тур’я. Пожежі ліквідовано силами місцевих громад та пожежних команд лісництв, за що пожежна служба вислволює їм подяку.

Начальник пожежно-
рятувальної частини
Р. Силенко

Комментариев нет:

Отправить комментарий