понедельник, 25 апреля 2016 г.

Оксанин крик душі добрі односельці почули

„Без даху над головою, у безвиході й сльозах”, - так називалася інформаційна стаття про долю рогізківчанки Оксани Коваленко.
Руйнівна пожежа,  що сталася в її помешканні, залишила без даху над головою не лише Оксану, а й трьох малолітніх дітей, старенького батька. Всі вони раніше знаходилися на одній території, а наразі ночують, хто де.

Так от, на сьогодні ситуація у цій сім’ї почалася різко змінюватися – у кращий бік. Знайшлася прекрасна людина - Тетяна Андріївна Приходько, яка (за погодженням із сільським головою Тамарою Григорівною Семенок) обійшла чи не кожну сільську господу в надії отримати кошти для Оксаниної сім’ї. Пожертви давали усі, ніхто навіть не думав заперечувати,  відмовляти. Щоправда, сума у кожного була різною, зате у загальному підсумку виявилася  доволі солідною. Тетяна Андріївна здала для придбання майбутнього нового житла постраждалим від пожежі майже 10 тисяч гривень! Дві тисячі збирається виділити сільрада, тисячу – райдержадміністрація, хоча для тієї хатки, яку облюбувала Оксана Коваленко, потрібно цілих 50 тисяч! – Хата гарна, переходь – і живи! Ні ремонту не треба робити, ні меблів купувати. Є й дешевші, зате вони добрячих господарів  просять, - розповіла нам сільський голова Т.Г. Семенок. На запитання „Де ж молодій жінці того господаря взяти, за які  кревні фарбу, шпалери, будівельні матеріали купувати?” Тамара Григорівна повної відповіді не дала. Сказала, що всі люди сильно переймаються  цим випадком і шукають з нього виходу.
Словом, процес пішов, але для остаточної крапки над „і” потрібні додаткові кошти. Не в образу рогізківчанам, усім бізнесменам і депутатам  наважимося повторно наголосити: давайте об’єднаємося і виділимо ще трохи. У ці дні Великого посту благочинність кожного з нас буде особливо  поцінована і віднайде зворотній ефект. Зрештою, може змилостивиться сам власник будівлі, яку так недешево продає, можливо, хоч трохи скине вказану суму? Буде по-Божому, по-совісті...
Нагадуємо рахунок Коваленко Оксани Костянтинівни у філії „Чернігівське обласне управління АТ „Державний Ощадний банк України”: 26255000081398. Реквізити банку: МФО 353553, код 09353504, транзитний рахунок 29246913103001.


Комментариев нет:

Отправить комментарий