понедельник, 4 апреля 2016 г.

Щорсівщину відвідали головні посадовці області

30 березня, у день теплого Олексія, Щорсівщину відвідали голови Чернігівської ОДА й облради В.П. Куліч й І.С. Вдовенко.











Першим їх зустрічало велике приватно-виробниче підприємство „Імпульс”, яке в районі представляє вмілий, перспективний Сергій Скоробогатько. Очільники виконавчої та самоврядної гілок влади області  цікавились впровадженим на цьому підприємстві новим проектом з будівництва зерносушарки, яка працює на твердому паливі.
Екскурсію „Імпульсом” разом зі Сергієм Скоробогатьком проводив директор елеватора Григорій Синельник. У короткому інтерв’ю журналістам він зазначив:  „Проектна  місткість зерносховища – 30 тисяч тонн і найцікавішим, найважливішим, найекономнішим у його  системі є те, що для сушіння всього збіжжя застосовується  місцеве паливо, тобто дрова! Котел виділяє стільки тепла й енергії, що їх могло б вистачити  для обігріву цілого великого  мікрорайону. Уявімо лише, що це  за масштаби! Наразі ж сушарка  висушує зернову продукцію – у залежності від рівня її вологості, - до понад однієї тисячі тонн  на добу”. Задоволеними від почутого лишилися і Валерій Куліч, і Ігор Вдовенко. А губернатор відзначив, що впровадження  таких інноваційних проектів позитивно  діє на зменшення залежності від  імпортних енергоносіїв, на розвиток ринку праці. Бо ж такі як „Імпульс” дають людям і роботу, і зарплату, і упевненість у дні завтрашньому.
Після „Імпульсу” шлях голів обласної державної адміністрації й обласної ради проліг до  дитячо-юнацької спортивної та дитячої музичної шкіл. Ці навчальні  заклади у 2015 році також виконували програми з енергозбереження. Приміром, у ДЮСШ, де навчається 305 учнів, замінили вікна та двері адмінкорпусу й спортивної зали на енергозберігаючі склопакети, відремонтували дах. У 2016 р. думають провести капремонт внутрішнього приміщення, душових, туалетів, замінити електрообладнання та  частково систему опалення. І на стадіоні „Колос”, що (як самостійна структура) функціонує поруч, Валерію Кулічу  й Ігорю Вдовенку показали невщухаючий великий фронт робіт, розповіли про умови співфінансування з місцевого та державного бюджетів. І Євген Мудрицький, і Григорій Салата, як головні фігуранти  спортивного руху в районі, аргументовано доводили високим гостям свою позицію. Вона ж проста і полягає у щоденній роботі, направленій на розвиток фізкультури і спорту й загалом активного, здорового  способу  життя земляків.
Далі була зустріч у дитячій музичній школі, де також застосовувалися заходи для підвищення енергоефективності класних кімнат,  де вчаться грі на різних інструментах наші діти. У школі вже замінено 58 віконних блоків, дверей, встановлено економні світильники.
Фінальною ж частиною перебування в районі голови ОДА Валерія Куліча та голови облради Ігоря Вдовенка стала їхня  зустріч з активом району. Проходила вона у красивому конференц-залі ВПУЛГ, яке  нині очолює талановита Лариса Дубина, і яке донедавна розбудовував, наповнював силою і авторитетом нинішній голова обласної ради  Ігор Вдовенко.
За одним „круглим столом” сиділи керівники сільгосппідприємств і голови сільрад, підприємці і директори шкіл, керівники районних закладів, ті, хто безпосередньо причетні до розв’язання  низки озвучених питань, розв’язання наголошених головою облради і  губернатором завдань. Серед головних – переформатування устрою  району.  „Я закликаю  зробити це зараз, щоб люди отримали  якнайбільше дивідендів від цього процесу – кошти на розвиток,  державну підтримку тощо. І в цьому процесі я закликаю вас дійсно об’єднатися, не розпорошувати сили, а створити у Щорському районі одну велику і дійсно самодостатню громаду, котра дасть можливість ефективно господарювати, економити і розвиватися, не розширюючи, збільшуючи  адміністративний апарат”, - підкреслив Валерій Куліч. Позицію губернатора доповнив виступ  голови облради Ігоря Вдовенка. Чіткий, конкретний, переконливий, з наголосом на те,  що альтернативи об’єднанню громад в одну – просто нема. „А ті, хто думає зіграти на популістських гаслах, підґрунтя для успіху не мають”, -  зазначив Ігор Вдовенко. Спілкування з активом району тривало чималий відрізок часу й носило  конструктивний характер.  Демагогії не було, натомість кругом панували настрої близькі до взаєморозуміння й взаємопідтримки.
Високих обласних чиновників районом супроводжували голови РДА й райради Валерій Радібеда та Павло Мірошниченко.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий