пятница, 8 апреля 2016 г.

Весна вже кличе до роботи

Ще третього квітня розпочалася посівна в псп „Сновський” і ТОВ „Щорсагроімпульс”. План, визначений керівництвом цих господарств, складає близько 150 гектарів на день. У полях працюють п’ять тракторів  із сівалками.  На цих роботах задіяні О.Ковальковський, В.Захарченко, О.Ткаченко, Р.Бодуля, О.Пінчук, О.Левенець, В.Кравченко та О.Ситенький.
Вони – мешканці Низківки, Щорса, Попільні та Єнькової Рудні, але спільна справа об’єднала  цих людей і перетворила на згуртований колектив (на фото). За словами їхнього керівника  С.Скоробогатька, працівники господарства добре усвідомлюють, що пріоритетом є не більша площа, пройдена сільгосптехнікою протягом дня, а якість  посівних робіт.
Фото Олега  МІРОШНИЧЕНКА
Як поінформувала начальник управління агропромрозвитку РДА Надія Дятел, станом на 7 квітня сільгосппідприємства нашого краю закупили мінеральних добрив 95% від прогнозу.  Озимі підживлено на 99% площ. Ярі культури заплановано висіяти майже на 16 тисячах гектарів. Ранніми зерновими вже засіяно 73% планових площ, горохом - 189%, люпином - 51%. Серед іншого передбачається, що під ярий ріпак буде відведено 1000 га, соняшник – 3824 га, сою – 780 га. Наразі підсіяно 73% сільгоспугідь, де вирощуються багаторічні трави.
Стосовно ситуації в нашій області, то станом на 4 квітня за посівом ярих культур лідером є Городнянщина (10,2% до плану). Показник Щорського району – 8,8%, Носівського – 5,3%, Менського – 2,8%,  Корюківського  - 1,9%.

Комментариев нет:

Отправить комментарий