понедельник, 4 апреля 2016 г.

Настільний теніс

Вже третій рік наша юна землячка Ярослава Приходько навчається в Київському олімпійському коледжі. Вона – дев’ятикласниця, а її улюблений вид спорту - настільний теніс. (Мабуть, це у неї спадкове, бо батько дівчини, Андрій, теж добре володіє ракеткою, нещодавно ставши переможцем любительського турніру, організованого в Корюківці фабрикою техпаперів).


За власним визнанням Ярослави, настільний теніс дійсно може стати для неї справою всього життя. Але вона чудово усвідомлює: для досягнення великого успіху потрібні велика цілеспрямованість і сила волі.
Як виглядає будній день тенісистки? Зранку, з 7-30 до 10-00 триває тренування, об 11-ій годині починається звичайне навчання, а з 16-30 до 18-30 треба знову відточувати володіння малою ракеткою біля тенісного стола. Субота зазвичай присвячується відпочинку, а в неділю часто відбуваються змагання.
Протягом кількох років активної спортивної кар’єри Ярослава Приходько взяла участь у безлічі заходів різного рівня. В її активі – чимало перемог. З 19 по 23 березня цього року вона перебувала в Івано-Франківську, на чемпіонаті України. В її віковій групі (2001 р.н.) оформили заявки 64 тенісистки. Після серії ігор Ярослава посіла ІІІ місце в індивідуальному заліку, І – в парному розряді, напрочуд вдало виступивши разом зі знайомою киянкою, а ще – отримала нагороду за ІІІ загальнокомандне місце.
Відразу після чемпіонату Ярослава отримала запрошення на турнір у румунському місті Бистриця. (Тут треба зазначити, що тенісна школа в Румунії вважається однією з провідних у Європі). Наша спортсменка у командному заліку стала володаркою відзнаки за ІІІ місце, а в індивідуальному посіла умовне VI місце, поступившись у грі за вихід до чвертьфіналу відомій румунській тенісистці Крістіні Варзі.
Ярослава Приходько знає, на кого треба рівнятися в спортивній кар’єрі. М.Пісоцька з України колись утримувала в світовому рейтингу 30 місце, її співвітчизниця Т.Біленко – 16. І слід сподіватися, що наша землячка зможе перевершити їхні досягнення. Головне – вірити в перемогу й упевнено йти до поставленої мети.

Комментариев нет:

Отправить комментарий