пятница, 8 апреля 2016 г.

Загальні збори громадян: заходи і контроль

Відповідно  до ст. 8  Закону   “Про місцеве самоврядування в Україні”, згідно зі спільним розпорядженням райради таРДА загальні збори громадян за місцем їх проживання відбулися в усіх 24 громадах. Робочі групи очолювали голова райради, в.о. голови райдержадміністрації та їх заступники.
В роботі зборів громадян взяли участь керівники та працівники Пенсійного фонду, управління соціального захисту населення, військового комісаріату, територіального центру,  поштового зв’язку, сектора ДСНС, дільничні інспектори  ВП ГУНП, журналісти районної газети «Промінь», депутати  районної, міської та сільських рад. На засідання прийшли 980 громадян (в минулому році -1082), виступили 170, було внесено  85 пропозицій. Після їх аналізу і узагальнення передбачено заходи з їх реалізації з 78 пунктів.  Учасники сходів розглянули ряд важливих питань.
За заявкою районної ради, на звернення жителя с.Смяч Л.П.Пятковського стосовно недостовірності показників лічильника після проведення його повірки, 17 лютого виїжджала бригада електромонтерів. Лічильник працює справно. Великі показники зафіксовані через використання великої кількості електроприладів. Схожа ситуація сталася і в жительки с.Смяч К.П.Ротозій з газовим лічильником. Після звернення районної ради, Щорське управління з газифікації та газопостачання надало роз’яснення, які були направлені заявнику.
Під час проведення загальних зборів громадян населених пунктів району було порушено ряд питань стосовно незадовільного автобусного сполучення. Районною радою направлені листи до Щорського АТП 17446 та РДА щодо залучення приватних автоперевізників. Частина рейсів була відновлена,  деякі обслуговуються  приватними перевізниками,  деякі маршрути є збитковим у зв’язку з низьким пасажиропотоком. Детальна інформація  з цих питань була розміщена в газеті «Промінь» та на сайті районної ради.
Не вирішеним на сьогоднішній день залишається питання утримання та функціонування водогонів у ряді населених пунктів району.
Також виникали питання, які потребують втручання обласних та центральних органів виконавчої влади, а саме: потребують ремонту автодороги (особливо Щорс - Гута Студенецька); залишається сталою тенденція низьких закупівельних цін на молоко; відсутність автобусного сполучення в ряді сіл; питання, порушене жителями с.Клюси Щорського району  стосовно земельних ділянок,  які були вилучені з їх власності для будівництва фортифікаційних об’єктів у рамках зміцнення  обороноздатності району. Заходи, які будуть виконуватись на місцях керівниками територіальних громад,  поставлені на контроль в організаційно-аналітичному відділі виконавчого апарату районної ради. Всі  пункти заходів будуть узгоджені з сільськими головами району і доведені до  виконавців.
Організаційно-аналітичний відділ виконавчого апарату райради

Комментариев нет:

Отправить комментарий