пятница, 15 апреля 2016 г.

Пільги чорнобильцям

26 квітня виповнюються 30-ті роковини з моменту страшної для всього людства техногенної ядерної катастрофи – аварії  на Чорнобильській атомній електростанції. У перших рядах ліквідаторів наслідків чорнобильського лиха перебували і наші земляки. Пожежні, правоохоронці, військові,
медики та представники багатьох інших професій сміливо, самовіддано виконали урядове завдання з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На даний час на обліку в управлінні соцзахисту населення РДА перебуває  284 громадянина, які  постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: 172 - учасники ліквідації наслідків аварії  на ЧАЕС (категорії 1 - 38, категорії 2 - 95, категорії 3 – 39 ), потерпілі – 41 (категорії 1 - 5, категорії 2 – 7, категорії 3 – 29 ), 64 дитини та  7 вдів. Найбільш  важливим  фактором  соціального  захисту  населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської  катастрофи, є  збереження  та  відновлення  здоров’я  людей, а  одним  із  найактуальніших  напрямків – санаторно-курортне лікування  та  оздоровлення. Всього в 2015 р. оздоровлено 8 громадян категорії 1. На разі на обліку для отримання  путівок перебуває  11 постраждалих  громадян категорії 1. Управління  докладає максимум зусиль для  проведення  оздоровчої  кампанії  на  належному рівні.
Також здійснюється безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів, безоплатне  зубопротезування. Протягом І кварталу скористались даною послугою, відповідно, 13  та 1 громадян, постраждалих  внаслідок  аварії. Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 3, мають право на цю пільгу тільки у  разі, коли середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку  на  одну особу  не перевищує  величину  доходу, який  дає  право на  податкову соціальну  пільгу (на даний час 1930 грн).  Щомісяця проводиться виплата компенсації  вартості  продуктів харчування громадянам, віднесеним до категорії 1 та 2; виплачується одноразова щорічна  допомога на оздоровлення  особам, віднесеним до категорії 1, 2, 3 тощо.
Г.БЛИЗНЮК, завідувач сектора                                                                                                        

Комментариев нет:

Отправить комментарий