пятница, 8 апреля 2016 г.

Здали макулатуру – буде оновлений спортзал!

Найбільше макулатури, у перерахунку на одного учня, принесли майбутні випускники  - одинадцятикласники міської школи №2.
Щоденно ми викидаємо чи спалюємо велику кількість використаного паперу – упаковка, газети, зошити, бланки тощо. Але ж все це можна використати після переробки. Всім відомо, що здана макулатура рятує ліс, та чи кожен замислюється над цим?
Гарний приклад для наслідування показали нещодавно у міській школі №2.
- На ремонт шкільних приміщень весь час не вистачає грошей, хоч і батьки допомагають благодійними внесками щороку. Наразі терміново потребує оновлення наш спортзал (паралельно його використовують і як актовий зал), - говорить директор ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Оксана Макаренко.  – Тому ми вирішили провести екологічну акцію зі збору макулатури серед учнів, щоб отримати на його впорядкування додаткові кошти.
Щоб збір макулатури проходив активніше, учням оголосили, що клас-переможець отримає солодкий приз. Діти із задоволенням включилися у процес. Очікування перевершили себе: школярі приносили по 10 і навіть по 25 кг макулатури! (У школі навчається 261 учень). За місяць акції назбирали її більше тонни. У підсумку серед молодших класів перемогли третьокласники, а серед старших - 11 клас.
 За виручені гроші закупили будматеріали для ремонту спортзалу. На літніх канікулах в ньому планують вирівняти стелю, прибрати сцену і все пофарбувати.
Дійсно, дієвий і корисний захід, який привчає змалечку до дбайливого використання природних ресурсів, культурі роздільного збору сміття, а ще діти більш відповідально ставитимуться до майна, яке відремонтують завдяки  їхній праці.
ДОВІДКА:
Зібрані 100 кг макулатури рятують одне дерево, економлять 20 м3 води або 100кВт/год електроенергії.

Лариса МАРТИНЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий