четверг, 28 апреля 2016 г.

Важлива тема – оздоровлення дітей

Провідною темою, яка була розглянута у вівторок на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації, стала організація оздоровлення дітей влітку 2016 року.
Начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту РДА Н.Л. Авдєєнко у своїй  доповіді спочатку ґрунтовно проаналізувала оздоровчий сезон минулого року. Серед іншого, зауважила, що тоді на базі  навчальних закладів  функціонували
10 пришкільних таборів, де відпочили 714 дітей. (За кошти  бюджету – 671, а батьків – 43). На жаль, районний табір „Дружба” працював лише одну зміну -  там оздоровчі послуги отримали 140 школярів. Загалом торік оздоровленням та відпочинком було охоплено 1223 дитини (50,3% від загальної кількості). У 2015 році робота  „Дружби” була забезпечена завдяки фінансовій допомозі міської та сільських рад. Повністю були  оздоровлені діти-сироти й ті, хто позбавлений батьківського піклування. Також – 17 дітей-інвалідів, 7 – постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 177 – з малозабезпечених та багатодітних родин,  173 – з числа тих, хто перебуває на диспансерному обліку, 149 – обдарованих і талановитих дітей, 301 – з сімей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери сіл. Особливу увагу приділено дітям, батьки яких воювали на сході з російськими терористами, а ще – дітям біженців. У 2015 році на заходи з оздоровлення підростаючого покоління витрачено 930,2 тис. грн. (Місцевий бюджет – 362,3 тис. грн, залучені кошти – 567,9 тис. грн).
У планах на нинішній рік – відкрити 10 пришкільних таборів і провести одну зміну в таборі „Дружба”. Місцевий бюджет зможе виділити 450 тис. грн, ще понад триста тисяч передбачено  залучити з інших джерел. Орієнтовна вартість путівки до „Дружби” складатиме 3500 грн. Батьківська платня становитиме 500 грн, а решту буде профінансовано з райбюджету. Пришкільні заклади з денним перебуванням відкриються з 30 травня, зміна у таборі – з 17 червня. Заходами оздоровлення та відпочинку цьогоріч планується охопити 50,9% дітей.
Наступними слово взяла директор Тихоновицької школи Г.І. Бебех. Серед іншого, вона звернула увагу членів колегії на поганий стан автодороги між Тур’єю та Гутою Студенецькою, внаслідок чого існують проблеми з підвозом школярів з їхніх сіл до навчального закладу.
Надалі виступила заступник головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги О.І. Шарпан. Вона докладно розповіла про стан здоров’я підростаючого покоління і необхідні заходи, якими можна поліпшити ситуацію.
Друге питання порядку денного колегії – про стан виконавчої дисципліни в райдержадміністрації та органах самоврядування – було  розглянуте в протокольному режимі. За результатами засідання ухвалені відповідні рішення.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий