понедельник, 4 апреля 2016 г.

На пожежі виявлено тіло жінки

28 березня о 2 год. 22 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання у житловому будинку в м.Щорс по вул.Гагаріна.  Горіла нежила хата розміром 7 х 6 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, опалення пічне, освітлення відсутнє. На місці пожежі виявлено тіло жінки, 1962 р.н. Ймовірна причина виникнення пожежі – необережість під час паління. Вогнем знищено 2 м кв. підлоги та пошкоджено 1 м кв. стіни, врятовано житловий будинок. На гасіння  залучався 1 караул  ДПРЧ.
28 березня о 19 год. 49 хв. на ПЗЧ  ДПРЧ надійшло повідомлення про займання сухої трави на площі 4 га поблизу м.Щорс. На гасіння залучався черговий караул  ДПРЧ.
29 березня о 21 год. 37 хв. на ПЗЧ  ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання в  господарчій будівлі в м.Щорс по вул. Свято-Троїцькій.  Горіла споруда  розміром  2,5 х 4 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна. Вона згоріла повністю. Хату  й сусідню  будівлю врятовано.
30 березня  о 3 год. 24 хв. на ПЗЧ  ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання в житловому  будинку в  с.Л.Слобода по  вул. Садовій. Власник – пенсіонер, 1938 р.н. Горіла хата розміром  8 х 10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, опалення пічне, освітлення електричне. Причина виникнення лиха -  необережне поводження при експлуатації пічного опалення. Вогнем знищено веранду (3 х 5 м) та дах будинку, пошоджено стіни на площі 30 м кв. Завдяки оперативним та вмілим діям професійних вогнеборців та працівників пожежної команди  СТОВ «Щорссільгоспсервіс» с.Рогізки  пожежу ліквідовано, врятовано житловий будинок  та господарчу будівлю.
Починаючи з 24 березня, мешканці району знову почали підпалювати суху траву в природних угіддях (вогонь палав поблизу сіл Гвоздиківка, Рогізки, Руда, Кучинівка та інші). Знову наголошуємо: забороно спалювання сміття в приватних господарствах у вітряну погоду, ближче 15 метрів до будівель та без відповідного контролю. Вкотре нагадуємо людям про неухильне дотримання вимог правил пожежної безпеки в побуті, на виробництві та в природній екосистемі. При виявленні пожежі сухої трави не просто чекати на приїзд вогнеборців, а вживати заходів щодо її гасіння підручними засобами та залучати на допомогу місцеве населення.
Р.СИЛЕНКО, 
начальник пожежно-рятувальної частини

P.S. Прийшла весна – і почалося. Психічно неврівноважені мешканці Щорсівщини з неймовірним ентузіазмом вирушили на природу, підпалюючи суху траву. Те, що вони  роблять це навмисно, вже ні в кого не викликає сумніву. Бо хіба  нормальні люди влаштовуватимуть пожежі після кількарічних роз’яснень усіх можливих служб про неприпустимість таких вчинків? Невже ще хтось не усвідомив, що вогонь з полів легко перекидається на ліс, хати, знищує молодняк  тварин (тих таки зайців), руйнує екосистему?  Зазнає шкоди верхній шар грунту, спеціалісти агропромислової галузі попереджають  - згідно зі статтями 6, 26, 27 Закону «Про рослинний світ», статей  14, 39 Закону «Про тваринний світ»  забороняється випалювання стерні та залишків рослинності на землях сільгосппризначення, опалого листя та рослинності у смугах відводу доріг і залізниць, у населених пукнктах, на території садівничих товариств тощо. Але хіба  палії зважають на такі заборони? Адже в глибокі їхньої свідомості  жевріє бажання гратися з вогнем. Це – діагноз. Піроманія чи ще щось подібне. Мабуть, свого часу в школах під час медичних обстежень лікарі не виявили усіх схиблених. А тепер вони на свободі й чинять свої чорні справи. (Замість того, щоб в умовах госпіталізації пройти курс відповідного лікування – ін’єкційно чи преорально). Цими вихідними у Низківці вогонь понищив рештки колгоспного саду, під Гвоздиківкою – стіна полум’я шириною у двадцять метрів  майже  упритул підійшла до будинків садового товариства. (Добре, що декілька місцевих мешканців  лопатами зупинили поширення пожежі). А палій в цей момент, напевно, з ненормальною посмішкою  і бігаючими очицями на обличчі спостерігав – чи перекинеться вогонь на будинки.

Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий