понедельник, 25 апреля 2016 г.

Там був і банк. Але лишається тільки пошта

Нещодавно з’явилася новина: у селах Петрівка і Нові Боровичі з 18 травня припиняють свою роботу каси Ощадбанку. Чому? Про це „Промінь” спитав у керуючої місцевим територіальним відділенням ПАТ „Ощадбанк” Ірини Ткаченко.
За її словами, у рамках процесу реорганізації та оптимізації структури банку ще
19 лютого сільські ощадкаси були підпорядковані Корюківському відділенню. І вже тамтешнє керівництво ухвалило рішення про їхнє закриття. В якості можливих причин називалася низька рентабельність роботи. Мешканці сіл майже не тримали там свої депозити, рахунків для отримання зарплатні, соцвиплат тощо також відкривали дуже мало. Більшість пенсіонерів отримували пенсію теж не через „Ощадбанк”. Сільські банківські представництва сплачували оренду за займані приміщення, витрачали кошти на утримання (опалення, електрику тощо), зарплатню персоналу. Тобто необхідного прибутку за таких реалій вони не приносили. Надалі мешканці сіл можуть під час візитів до Щорса користуватися всіма послугами „Ощадбанку”, в тому числі – й двома банкоматами з видачі готівки.
На запитання – а чому місцева система „Ощадбанку” переходить у підпорядкування сусідам з Корюківки? – Ірина Ткаченко відповіла: „Бо там збереглася служба інкасації, яку в Щорсі розформували ще в 2010 році. Є й інші  фактори – економічного характеру”.
Тож як тепер бути мешканцям Петрівки, Нових Борович і навколишніх сіл, яким треба здійснити фінансово-розрахункові операції?  До певної міри ситуацію виправить поштова служба. Як розповів „Променю” начальник  місцевого центру  обслуговування споживачів „Укрпошти” Валентин Сигута, загалом у нашому районі функціонує 18 відділень поштового зв’язку. В переліку традиційних послуг -  доставка газет, журналів, листів тощо. Але, разом з цим, на пошті людина може оплатити рахунки за комунальні послуги, здійснити деякі інші електронні платежі. Ще листоноші приносять пенсію всім літнім громадянам, яким  зручніше отримувати гроші вдома. Тож до певної міри поштова служба здатна задовольнити попит населення сільської місцевості на найнеобхідніший перелік фінансово-розрахункових  послуг. Для зручності людей розглядається можливість більш тісної співпраці „Укрпошти” з  банківськими установами, в рамках якої по більших селах встановлюватимуться спеціальні  термінали для обслуговування платіжних пластикових карток. Словом, наші земляки завдяки поштовій службі матимуть можливість у доступний і сучасний спосіб заплатити за придбаний товар,  спожитий газ або переказати кошти родичу.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий