пятница, 8 апреля 2016 г.

Як Надія й Олександр Атрощенки організували в рідних місцях велике прибирання.

Жити в райцентрі і не думати про село свого дитинства приватний підприємець Надія Атрощенко не могла.  І хоча в її маленькій Безуглівці з рідних майже нікого не зосталося, туди все одно тягнуло й тягне, немов магнітом. Казала, що коли донедавна заходила на сільський цвинтар – серце кров’ю обливалося й від болю паморочилося в голові. Там все після великої пожежі 1996 року  таке захаращене, заросле самосійкою й бур’янами у людський зріст!
Вирішила:  обов’язково організує великий суботник, знайде підмогу, аби ситуацію якось змінити, надолужити згаяне часом.
Першим, хто зрозумів та підтримав, був її чоловік  Олександр  Іванович, а згодом до справи долучилися Леонід Семак та Віктор Рубан інші небайдужі земляки. Серед них – нинішні щорсівчани Федір  Апанасько, Наталія Маклюк,  Валентина  Мінченко, місцеві жителі Сергій Бабич, Володимир Семак, Петро Лінський, Віктор Пастушенко, Микола Мороз, Юрій Коротиш, які – хто  чим і як міг – взялися розчищати  від захаращеності це кладовище. Вивезли трактором більше тридцяти причепів мотлоху,  у тому числі і сухих  обрубаних гілок аварійних дерев і запланували  до Великодня ще й загородити стареньке кладовище, а тоді й пофарбувати. Фарбу сім’я Атрощенків закупила за власні кошти, як і солярку для роботи  транспорту. Добру ініціативу  земляків радо підтримав сільський голова Леонід Мороз, інші активісти громади. Всі гуртом вони взяли і зробили  справу, якою по праву можна пишатися.
Подружжя ж Атрощенків себе в цій справі не виділяє, вважаючи зроблене  - обов’язком, честю. Натомість пропонують й іншим задуматися над життєвими пріоритетами, тим, який слід залишать на цій землі.

Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий