воскресенье, 1 января 2012 г.

Вітанння голови райдержадміністрації Олександра ГРАБОВСЬКОГО

Дорогі щорсівчани!
Надворі січень, яким розпочинається сповнений надій 2012 рік. Тому, аналізуючи досягнуте районною командою минулоріч, перш за все хочу зупинитися на тих проектах і завданнях, які напрацьовувалися нами на найближчу перспективу і будуть реалізовуватися вже найближчим часом, починаючи з 2012 року.

П’ять щорських громад успішно спрацювали протягом двох минулих років у першій фазі проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». І сьогодні наш район став одним з шести, які пройшли конкурсний відбір та беруть участь в реалізації другої фази проекту.
На першому етапі проекту були реалізовані мікропроекти загальною кошторисною вартістю 748 тисяч 226 грн.
Реалізація другого етапу проекту дозволить провести реконструкцію Тихоновицької ЗОШ, Єлінського та Староборовицького ФАПів, Сновського дитсадка. Як бачимо, всі ці проекти носять соціальний характер і сприятимуть створенню більш якісних умов для отримання сільськими мешканцями освітніх та медичних послуг.
Ця тема актуальна ще й тому, що вона співзвучна із заявою Президента України Віктора Януковича, яку він висловив під час міжнародних муніципальних слухань. Зокрема, він зазначив: «Розвиток належного врядування на місцевому та регіональному рівнях це - вимога часу. Це те, що потрібно сьогодні, щоб дати новий поштовх розвитку економіки країни, розвитку регіонів».
Крім того, ми маємо ще низку важливих напрацювань. Вже зараз в районі виготовлені повні пакети проектно-кошторисної документації на соціальні об’єкти на суму понад 16 млн. грн.
Соціально значимими для мешканців районного центру є будівництво водопроводу в мікрорайоні Носівка, реконструкція каналізаційних мереж по вул.Леніна і Некрасова та дощової каналізації.
У рамках заходів з енергозбереження планується реконструкція приміщень Щорської гімназії, Тур’янської та Петрівської шкіл, Рогізківської амбулаторії.
Плануємо продовжити газифікацію населених пунктів району. На наступний рік сподіваємося збудувати підвідні газопроводи до сіл Кучинівка та Сновське, що дозволить покращити умови проживання сільського населення.
І надалі ми будемо займатися ремонтом доріг. А це три вулиці (дві з них центральні) у Щорсі та дорога по одному з напрямків до сіл району. Нами вже замовлено відповідні проекти на ремонт доріг у місті.
Потребують завершення об’єкти, на яких вже розпочаті роботи: це будівництво полігону твердих побутових відходів та реконструкція вуличного освітлення в районному центрі.
Мені приємно зазначити, що районна державна адміністрація тісно співпрацює з районною, сільськими радами, депутатами всіх рівнів, політичними партіями та громадськими організаціями, керівниками установ, підприємств і агроформувань у вирішенні конкретних справ.
Хочу наголосити, що важливо розуміти основну мету таких проектів. Ми орієнтуємось не тільки на кінцевий об’єкт, але перш за все на створення дієздатної громади. Для нас важливо, щоб громада приймала самостійні рішення і активно діяла. В такому разі це стане реальним поштовхом до подальшого розвитку громад та громадського суспільства.
У день новорічних свят я хочу побажати всім мешканцям Щорсівщини, щоб збувалося все задумане, а 2012 рік став таким, яким хочемо його бачити. Нехай у ваші домівки ввійдуть мир, спокій справедливість та здоров’я, радість і впевненість у завтрашньому дні.
Успіхів вам і удачі, щастя і благополуччя, дорогі мої земляки!
P.S. До привітань голови РДА О.В.Грабовського щиро приєднується голова райради І.Г.Орда.

Комментариев нет:

Отправить комментарий