вторник, 17 января 2012 г.

Районний бюджет прийнято

На першому в цьому році пленарному засіданні Х сесії районної ради шостого скликання депутати одноголосно прийняли головний фінансовий документ 2012 року. До цього він активно обговорювався на постійних профільних комісіях.


Перед прийняттям ра-йонного бюджету 5 січня на засіданні сесії про Програму соціально-економічного розвитку району на 2012 рік та Середньострокову програму на 2011-2015 роки доповіла начальник управління економіки та інфраструктури РДА Г.М.Гукун. До переліку об`єктів Щорсівщини, що були включені в програму, увійшли такі, що фінансуватимуться за кошти місцевого бюджету (реконструкція мосту через р.Снов у с.Смяч, виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію опалення РБК та котельні в Новоборовицькому будинку культури, ремонт центральної бібліотеки та історичного музею тощо), з державного (ремонт автодороги Щорс - Г.Студенецька, капітальний ремонт мосту через р.Снов біля Гвоздиківки, підвідний газопровід до с.Кучинівка тощо) та за кошти ПРООН і громади (капітальний ремонт приміщень ФАПів у с.Єліне, Ст. Боровичі, реконструкція Тур`я-нської амбулаторії і відновлення вуличного освітлення в с.Кучинівка). Далі про райбюджет 2012 року доповів начальник фінуправління райдержадміністрації М.О.
Іваницький. «Нинішній бюджет буде на 800 тисяч більший, ніж попередній. Але ж треба враховувати, що мінімальна зарплата теж буде підвищуватися протягом року з 1073 грн. у січні до 1134 грн. у грудні. Як і в минулому році, найважче буде сільським радам. Проте у них є резерв для заробляння коштів – здача в оренду приміщень та отримання плати за оренду землі », - зазначив доповідач. Наш район, як майже всі в Чернігівській області, на 80% дотаційний. «У цьому році бюджет трохи кращий, проте стимулюючий, - додав голова райдержадміністрації О.В.Грабовський. – Він стимулює нас заробляти і економити кошти. Головним пріоритетом району і надалі буде енергозбереження, хоч сама реорганізація котелень, заміна вікон, виготовлення проектно-кошторисної документації дорогі». В обговоренні взяли активну участь головний лікар ЦРЛ В.В.Тарасюк, начальник відділу освіти РДА А.М.Біба і начальник відділу культури і туризму РДА Н.М.Добненко.
На сесії прийняли Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», комунального друкованого видання - газети «Промінь», діяльності організації ветеранів війни та праці, розвитку фізичної культури і спорту та архівної справи. Депутати затвердили план роботи райради на поточний рік. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» та «Про статус депутатів» районна рада вирішила провести у лютому-березні звіти депутатів районної ради перед виборцями про їх діяльність. Насамкінець присутні заслухали запит депутата М.І.Яковця. Найбільше зауважень і пропозицій до питань порядку денного сесії і доповідачів висловив депутат районної ради від партії «ВО «Батьківщина» Г.А.Скидан.
Головував на сесії І.Г.Орда. З усіх питань були прийняті відповідні рішення, які разом з додатками до них розміщені на сайті райдержадміністрації (schorsadm.cg.gov.ua).
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий