суббота, 21 января 2012 г.

Обережно: інфекції!

За останній тиждень зареєстровано 3 випадки краснухи в Хотуницькій ЗОШ, на яку було накладено карантин з даної інфекції .


На початок 2012 року на території Щорського району ситуацію з крапельних інфекцій не можна назвати стабільною. Також по м.Щорс реєструються спорадичні випадки вітряної віспи. На кінець 2011 р. на карантині з цієї інфекції знаходилися майже всі групи дитячого садка №1. На даний час ситуація стабілізувалася.
Зараз велику увагу в Україні до себе привертає кір. Ріст захворюваності реєструється переважно на Західній Україні. Але є поодинокі випадки і в нашій області, зокрема, в Носівському районі перехворіло вісім школярів. У нашому районі на даний час жодного випадку захворювання на кір не зареєстровано.
Що стосується грипу та ГРВІ, то на другому тижні 2012 року показник захворюваності по району був нижчим за епідемічний поріг на 77,7%. За тиждень захворіло 60 осіб, з них 35 – діти до 17 років.
Щоб вберегти себе та своїх близьких від згаданих інфекцій, слід пам’ятати, що їх викликають віруси, які не стійкі в зовнішньому середовищі. Тобто джерелом інфекції може бути лише хвора людина та можливе зараження повітряно-краплинним шляхом. При ускладненні епідемічної ситуації з даних інфекцій слід уникати великих скупчень людей, часто мити руки з милом. Але основним методом профілактики є специфічна профілактика. Вчасно проведені щеплення знижують ризик інфікування на 75-85%.
Якщо у вашій сім’ї хворий, слід його ізолювати в окрему кімнату. Провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання 3-4 рази на день. Не займайтеся самолікуванням, викликайте лікаря.
Ю.ПАВЛЕНКО,
помічник епідеміолога

Комментариев нет:

Отправить комментарий