понедельник, 30 января 2012 г.

У гостях у «Казці»

Минув місяць з того часу, як ми писали про подарунки до дня Святого Миколая вихованцям школи-інтернату м.Щорс. Але діти в цьому закладі, потребують уваги і підтримки щоденно. У вівторок ми відвідали «Казку» разом з представниками громадських організацій Чернігова. Директор О.І.Коваленко разом з заступником з виховної роботи Я.М.Тютюнник показали нам як і де живуть, навчаються діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

Тут перебувають вихованці з усієї Чернігівщини. Переважна більшість – хлопчики. Перше враження – ніби потрапила в дитсадок. Але коли усвідомлюєш, що тут є діти - повні сироти, і що це їхній єдиний дім, на серці стає важко.
Класні кімнати, спальні, ігрові й побутові приміщення - охайні. Самі діти привітні, охоче спілкуються з гостями. Всюди дуже багато виробів з бісеру, паперу, вишивок, зроблених руками дітей і відповідно дипломів, грамот за участь в різних конкурсах. Найбільше перемог вихованці інтернату отримують у спортивних змаганнях (вдячні за це вчителю фізкультури Є.О.Лахадинову). Фінансування закладу іде з обласного бюджету, допомагають і спонсори. Косметичний ремонт колектив робить своїми руками. Ми спитали, чи вистачає коштів «Казці» і чи потребує вона якоїсь особливої допомоги, на що директор відповіла: «Як і всім дітям, нашим вихованцям завжди хочеться мати свій особистий гарний блокнот чи ручку, фарби. Тож найбільше нам потрібні канцтовари, бісер, набори для рукоділля, а також спортивне взуття.»
Не будьмо байдужими! Якщо є у вас можливість, завітайте до «Казки», порадуйте маленьких вихованців. Проте велике прохання до всіх: не попадіться «на гачок» шахраїв, які іноді ходять по району і збирають гроші ніби то для інтернату, а приносьте подарунки в адміністрацію закладу, безпосередньо дітям.
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий